Lounais-Häme Forssa

Kari Arosta kertova elokuva on valmistumassa loppuvuodesta – Ennen maaliin pääsyä on vielä kysymysmerkkejä

Hämeen taidetoimikunta myönsi elokuvan työryhmälle 3500 euron avustuksen, joka tulee tarpeeseen.
Kari Aron tarina ikuistettiin dokumenttielokuvaksi, joka valmistunee vuoden lopussa. Kuva: Markku Åberg
Kari Aron tarina ikuistettiin dokumenttielokuvaksi, joka valmistunee vuoden lopussa. Kuva: Markku Åberg

Forssalaisesta jääkiekko- ja yrityselämän vaikuttajasta Kari ”Ammi” Arosta kertova dokumenttielokuva valmistunee loppuvuodesta, ohjaaja Sakari Suuronen sanoo.

Yleisradio on jo ostanut esitysoikeudet elokuvaan, joka valmistuttuaan näytetään osana Uuden Kinon ohjelmistoa. Tällä hetkellä elokuva on leikkausvaiheessa.

– Olemme hyvin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Elokuva on rakentava ja lämminhenkinen. Kuten olen aiemmin kertonut, elokuva on myös tarina Forssasta ja sen yhteisöstä – siitä, kuinka mitä vain voi seurata, jos uskoo asiaansa, Suuronen sanoo.

Televisiodokumentissa esitellään paitsi Aron elämää ja persoonaa, myös Koho-mailatehtaan tarinaa.

Lue tarkemmin elokuvasta ja Kari Arosta täältä: Forssalaislegenda Kari Arosta kuvataan dokumentti – ”Elokuva on tavallaan myös Forssan tarina” (FL 27.4.2019)

Takana pitkä projekti

Dokumenttia kuvattiin viime vuonna Forssassa kolme viikkoa. Suuronen kertoo, että kokonaisuudessaan hän on työstänyt projektia jo viisi vuotta.

Tekemistä riittää yhä.

– Teemme pienen budjetin arkistoleffaa, joka itsessään on jo paradoksi, sillä arkistomateriaalit eivät ole halpoja. Toivon, että meillä on varaa lunastaa oikeudet kaikkiin materiaaleihin, jotka haluaisimme hyödyntää.

Helpotusta tuli Hämeen taidetoimikunnalta, joka myönsi työryhmälle 3500 euron avustuksen.

– Se oli kuin taivaanlahja, olimme lähes kriisin rajoilla. Nyt saimme vähän liikkumavaraa. Loppumetrit ratkaisevat koko projektin, Suuronen summaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic