Lounais-Häme

Kari Kautille pronssia MM-kisoista

Forssalaiselle konstaapeli Kari Kautille poliisien ja palomiesten MM-kilpailut ovat jonkinlainen elämäntapa. Mies oli ensimmäisen kerran mukana 2011 New Yorkissa, sen jälkeen ohjelmassa ovat olleet kahden vuoden välein Belfast, Fairfax ja nyt Los Angeles. Kahden vuoden päästä mies aikoo matkustaa Kiinaan ja vuonna 2021 Rotterdamiin Hollantiin.

-Niin kauan aion käydä kun pystyn pelaamaan. Matkailu on yksi syy, mutta ennen kaikkea näistä reissuista saa paljon uusia ystäviä, jotka toivottavat aina tervetulleeksi vierailulle ja päin vastoin. Vaimokin on saanut näistä reissuista ystäviä, Kauti kehuu.

Pelkästään ystävyyssuhteiden ja nähtävyyksien takia Kautin ei tänä vuonna Losiin tarvinnut reissata. Tuliaisina olivat nelossija tenniksen nelinpelistä ja MM-pronssi keilailun sekaparipelistä yhdessä Heather Kowaczykin kanssa.

-Heitin siinä kisassa tosi hyvin. Viiden sarjan yhteistulos oli 1046 pistettä, eli keskiarvo 209 pistettä. Olin henkilökohtaisessa sarjassa viides, hän kertoo.

Nelihenkisessä joukkuekisassa Kautin sijoitus oli yhdeksäs. Siinä Kowalczykin ja Kautin lisäksi joukkueessa heitti eläkkeellä oleva palomies New Mexicon osavaltiosta ja losanegelesilainen poliisi. Kaivelemaan jäi näiden kolmen kisan yhteiskilpailun neljäs sija, siitä Kauti olisi halunnut mitalin osoituksena kolmesta hyvästä heittopäivästä.

 

Kauti tekee reissuillansa arvokasta markkinointityötä paitsi Suomen poliisille, myös Forssan poliisille ja Forssalle.

-Esiinnyn siellä aina forssalaisena poliisina, en hämäläisenä. Tänä vuonna jaoin pelikavereille 70 kalenteria, joissa on kuvia paikallisista maisemista. Lisäksi vien heille esimerkiksi käytöstä poistettuja poliisin hihamerkkejä.

Kauti painatutti kalenterit omasta pussistaan. Myös koko reissu tulee maksettavaksi omasta taskusta, myös lomapäivät menevät näihin reissuihin. Tämän vuoden kahden viikon mittaiselle reissulle Kauti laskee hintaa noin 8000 euroa, mutta elämykset korvaavat hinnan moninkertaisesti.

 

Poliisien ja palomiesten MM-kisoihin osallistui tänä vuonna Kautin tietojen mukaan lähes 9000 urheilijaa. Lajeja oli noin 70 ja kansallisuuksia saman verran. Kautin tietojen mukaan kisat ovat osallistujamäärässä mitattuna toiseksi suurin urheilutapahtuma heti kesäolympialaisten jälkeen.

-Tänä vuonna osallistujamäärää karsi jonkin verran se, että Montrealin poliisit ja palomiehet eivät halunneet järjestää tapahtumaa joihinkin palkankorotuksiin liittyvien näkemyserojen takia. Toronto oli kiinnostunut, mutta luopui lojaaliudesta. Vain 10 kuukautta ennen Los Angeles päätti ottaa järjestelyvastuun, Kauti kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic