Lounais-Häme

Karille hopeaa ja EM-kisalippu

Tammelalainen Matias Kari sai sen mitä hakikin Fitness Classicin kisalavalta Kulttuuritalolta.

Kari sijoittui classic bodybuildingin masters-sarjassa SM-hopealle ja nappasi paikan toukokuun alussa Espanjassa käytäviin EM-kilpailuihin. Sarjan voitto ja Suomen mestaruus menivät kokeneelle Voitto Suosaarelle, joka matkaa myös EM-kisoihin. 51-vuotias Suosaari kisaa EM-lavalla yli 50-vuotiaiden sarjassa, Kari yli 40-vuotiaiden.

-Olen kilpailuun ihan tyytyväinen. Voitto oli terävässä kunnossa, vähän täydempi kuin minä. Hän on kokenut, erinomainen kilpailija, myönsi Kari kilpakumppaninsa paremmuuden.

Suosaari ja Kari olivat SM-kisassa omaa luokkaansa. Pronssia napannut Jarmo Pylvänen oli kaukana kärkikaksikon kunnosta.

-Heti kun tulin lavalta, minulta tiedusteltiin halukkuutta lähteä EM-kisoihin. Totta kai olin halukas, matkakin on varattuna, Kari sanoi.

 

Karin SM-kunto oli hyvä, mutta hän aikoo olla vielä paremmassa iskussa Santa Susannassa Barcelonassa käytävässä EM-kisassa.

-Ensi viikko vedetään täysillä, sitten haetaan kuntoa vähän riskilläkin. Olin SM-lavalla ehkä hieman tyhjä, yritämme virittää EM-kisoihin täydemmän kunnon, jolloin rasvattomuuskin näkyisi paremmin, Kari suunnitteli.

Kari ei ota EM-kisoista sijoituspaineita, vaikka häneltä on takavuosilta palkintokaapissaan EM-hopeaa. EM-kisoissa on samalla lavalla todella isoja kehonrakentajia.

-Finaalipaikka olisi jo hyvä saavutus. Pääasia on olla EM-kisoissa parhaassa mahdollisessa kunnossa.

 

Forssalainen Piia Saarinen kilpaili Fitness Classicissa body fitnessin alle 163-senttisten sarjassa. Saarinen ei yltänyt ensi yrittämällään finaaliin, mutta oli tyytyväinen kisakokemukseen ja käänsi katseensa jo syksyn Nordic Fitness Expoon.

-Finaalipaikkaa ei tullut, mutta olen todella tyytyväinen siihen, että pääsin kilpailemaan näiden kokeneiden tekijöiden kanssa. Olen hyvillä mielin, sillä valmentajani mukaan kisalookki oli hyvä, eikä minua jännittänyt lavalla. Ensi kerralla pitää saada vaan kireyttä lisää, Saarinen kertoi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti