Lounais-Häme

Kariluoto kiri taas Mastersin voittoon

Järvenpään Pyöräilijöiden Mika Kariluoto puolusti menestyksekkäästi viime vuoden voittoaan Suvi-illan Master cupissa. Kariluoto oli lauantaina selvästi vahvin kuuden pyöräilijän loppukirissä ja ehti maaliviivalle muutaman metrin ennen Anssi Rinnettä ja Tomi Huhtamäkeä.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin maaliin saapuneen pääryhmän loppukirin vahvin oli Kariluodon seurakaveri Beni Kauhanen.

Kärkiryhmä lähti 95 kilometrin matkalla ajoissa irti.

-Olisikohan siinä 5–7 kilometriä poljettu, kun lähdimme irtiottoon. Meitä oli hyvä porukka, mukana oli IK:n ja meidän seuran pyöräilijöitä, Kariluoto kertasi.

Irtiottoryhmä sai polkea kisan rauhassa omaa tahtia. Loppukiriin runtattiin pari kilometriä ennen maalia. Siinä vahva kirimies Kariluoto polki vastustamattomasti muilta karkuun.

-Loppukiri on minun vahvin aseeni, siihen panostin.

Kariluoto voitti Forssassa Master cupin osakilpailun myös viime vuonna.

-Täällä on hyvä reitti. Maasto on tasainen ja mäkiä vähemmän kuin monissa muissa kisoissa. Tien pintakin on aika hyvässä kunnossa, pikkutiellä oli vähän reikiä, mutta niitäkin oli paikattu, kertoo Master cupin kokonaiskilpailun voittoon tähtäävä Kariluoto.

Yleisen 95 kilometrin kilpailun voittoon ajoi hämeenlinnalaisen Team Racebike-Focusin Ville Pursiainen. Lyhyemmän 35 kilometrin pyöräily nopein oli forssalainen Sami Kuusi NoCanDosta.

 

Forssalainen Sami Mattila seurasi pyöräilijöiden maaliintuloa hitusen haikeana. Parantumattomat selkävaivat pakottivat hänet sivuun kisoista pari vuotta sitten.

-Kisoihin en enää osallistuu, mutta pyöräilemään sentään pystyn vielä. Viime vuonnakin tuli poljettua 14 000 kilometriä.

Mattila myöntää, että mieli tekisi viivalle. Se ei ole kuitenkaan helppoa, kun on tottunut polkemaan kilpaa ja taistelemaan voitosta.

-Katsotaan nyt, ehkä ensi kesänä. Pitäisi tottua siihen, ettei polje kilpaa, vaan lähtee vain ajelemaan muiden mukana, Mattila tuumi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic