Lounais-Häme

Karjalainen tähtää Tokion paralympialaisiin

Kolmissa paralympialaisissa kilpaillut ratsastaja Katja Karjalainen jatkaa uraansa Tokion 2020 kisoihin, vaikka oli varma lopettamisestaan Rion paralympialaisten jälkeen.

Hevoselle oli kansainvälinen ostajaehdokas, ja lopettamisen piti olla selvää.

Taustajoukot saivat puhuttua Karjalaisen, vuoden 2012 paralympialaisten hopeamitalistin, ympäri.

–  Myös lääkärini sanoi, ettei minulle riitä pelkkä harrastus, minun pitää haastaa itseni, Karjalainen kertoi voitettuaan perjantaina Ypäjällä Finnderbyssä pararatsastuksen SM-kultaa.

Suomen mestariksi Karjalainen ratsasti Dr Doolittle -hevosella, jonka kanssa yhteistyö paranee kaiken aikaa.

–  Se on hyvin luottavainen ja tekee mielellään, oikea työmyyrä ja uskomaton luonne, Karjalainen kehui hevostaan.

Karjalainen tanssitti Dr Doolittlen ylivoimaiseen voittoon uudessa vapaaohjelmassa, jonka musiikki on peräisin brittisäveltäjä Simon Russellin Renaissance Unchained -musiikista. Kahden osakilpailun yhteistulos oli mäntsäläläisratsukolla 145,79 pistettä prosentein 73,11 küristä ja 72,68 torstain ohjelmasta.

Hopealle nousi lohjalainen Kaisla Osara FWB-ruunalla Kom Furiko (137,80) ja pronssille Tammisaaren Johanna Lindblad suomenhevosella Kain Aapeli (133,82).

 

Poniratsukoiden SM-kilpailuissa kärkeen kiilasi vapaaohjelman voitolla Siilinjärven 16-vuotias Amudha Huttunen ponillaan Pin Rock’s Hannibal. Ratsukko voitti kultaa myös vuosi sitten. Hopeaa ottivat Kotkan Jenni Silventoinen, 14, ja Hazelberg’s Macho ja pronssille nousi Vimpelin Eveliina Havinen, 16, Ronaldolla.

– Oli tiukka kilpailu, teki tästä mielenkiintoista. Yritin nollata eiliseltä tilanteen ja ratsastin niin hyvin kuin pystyin. Laukka oli tosi hyvä ja lisäykset lähtivät, niihin olin tyytyväinen. Hannibal on tosi luotettava ja hyvä opetusmestari. Sillä on kiva mennä ja se tekee kaiken mitä ratsastaja pyytää, kunhan sen saa avuille, mikään automaatti se ei ole, kultamitalisti kertoo.

 

Kenttäratsastuksen Suomen mestaruudet käynnistyivät perjantaina koulu- ja esteratsastuskokeilla. Estekokeen voitti jo aiemmin kouluosuudella juhlinut 19-vuotias uusikaarlepyyläinen Eirin Losvik. Hän lähtee lauantain maasto-osuudelle tavoittelemaan ensimmäistä senioreiden mestaruuttaan hevosella Daffodil’s Flamenco. Kokonaiskilpailussa toisella sijalla on Lempäälän Tuija Rosenqvist Narvikilla.

Nuorissa kärkisijalle nousi Tuike Laaksonen hevosella Washington D.C. hyvän koulukokeen ja virheettömän rataestekokeen jälkeen. Noora Cederberg on toisena hevosella Tilda V.

Kenttäratsastuksen mestaruus ratkotaan lauantaina vauhdikkaassa maastoestekokeessa kello 11.30-13. Euroopan mestaruuksiin tähtäävä Elmo Jankari esittelee maastoesterataa yleisölle kävelyllä lauantaina klo 10 alkaen.

Esteratsastuksessa hypättiin perjantaina Golf&Ride joukkuekilpailu. Joukkueet muodostuivat kahdesta golffarista sekä ratsastajasta. Kilpailussa oli mukana 13 joukkuetta. Golf-osuus pelattiin aamupäivällä Loimijoki Golfin kentällä. Estekilpailun jälkeen joukkuekilpailun voiton vei OP Jokioisten joukkue Jukka Heikkilä ja Ari Viitanen sekä Susanna Granroth hevosella Leopoldo 200.

Kouluratsastuksessa Intermediate I:sen voitto meni Kouvolan Tiina Polsolle hevosella Woikoski Rainman II tuloksella 67.325.

Toiseksi sijoittunut helsinkiläinen Kikko Kalliokoski vei Small Tourin kokonaiskilpailuvoiton Kiahan Rainwaterilla. Forssan Pilvi Tuominen sijoittui kokonaiskilpailussa hienosti toiselle sijalle.

Kilpailut jatkuvat viikonloppuna. Lauantaina nähdään alle 25-vuotiaiden LähiTapiola Future Challenge -sarjan kolmas osakilpailu kello 14 alkaen.

Sunnuntaina hypätään perinteikäs Finnderby kello 13.45 ja sen jälkeen GP-sarjan kolmas osakilpailu, ensimmäinen kierros kello 15 ja toinen noin kello 16.15.

Lännenratsastuksen kansainväliset kilpailut käynnistyvät Wanhassa maneesissa kello 13.30 lauantaina ja sunnuntaina.

pitää Kirkkonummen Noora Cederberg ratsuilla Tilda V ja Coffey kolmantena ja neljäntenä on Lempäälän Tuike Laaksonen hevosilla Washington D.C. ja Drumguido.

Kenttäratsastuksen mestaruus ratkotaan lauantaina vauhdikkaassa maastoestekokeessa klo 11.30-13. Euroopan mestaruuksiin tähtäävä Elmo Jankari esittelee maastoesterataa yleisölle kävelyllä lauantaina klo 10 alkaen.

Lauantaina nähdään alle 25-vuotiaiden Future Challenge -sarjan kolmas osakilpailu klo 14 alkaen. Sunnuntaina hypätään perinteikäs, pitkän radan Finnderby derbyesteineen klo 13.45 ja sen jälkeen GP-sarjan kolmas osakilpailu, ensimmäinen kierros klo 15 ja toinen noin klo 16.15. Lännenratsastuksen kansainväliset kilpailut käynnistyvät Wanhassa maneesissa 13.30 lauantaina ja sunnuntaina.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic