Lounais-Häme

Karjalainen: Useat eduskuntaryhmien puheenjohtajat kannattavat kolmannen sukupuolen laillistamista

Helsinki
04.11.2018, 14:13

Kotimaa

Eduskunnasta löytyy kannatusta kolmannen sukupuolivaihtoehdon laillistamiselle Suomessa, kertoo Karjalainen. Lehden tekemän kyselyn mukaan SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmien puheenjohtajat kannattavat tätä varauksetta.
Keskusta kertoo puolueena kannattavansa sukupuolta koskevan lainsäädännön muuttamista intersukupuolisten lasten kohdalla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei kannata kolmannen sukupuolen laillistamista yleisenä vaihtoehtona, mutta ymmärtää tarpeen lykätä sukupuolen valitsemista tilanteissa, joissa syntyvän lapsen sukupuoli on epäselvä.
Kokoomuksen, sinisten ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmien johtajat eivät kannata kolmannen sukupuolen laillistamista.
Kolmannen sukupuolen laillistaminen tarkoittaisi sitä, että henkilön sukupuoleksi voitaisiin henkilötietojärjestelmään ja virallisiin henkilöpapereihin merkitä naisen tai miehen lisäksi myös vaihtoehto muu.
Valtiovarainministeriössä on Karjalaisen tietojen mukaan pohdittu henkilötunnuksen mallia, josta ei kävisi ilmi henkilön sukupuoli. Kolmannen sukupuolen laillistamiseen tarvittaisiin kuitenkin lisäksi väestötietojärjestelmää koskevan lain muutos.

—-
Korjattu klo 14.13: Sanomalehti Karjalainen tarkentaa perussuomalaisten Leena Meren näkemyksiä kolmannesta sukupuolesta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti