Lounais-Häme

Karkkisadetta luvassa torstaina – Abiturientit ajelevat ja juhlivat koulutyön päättymistä

Lupaa säätiedotus millaista säätä tahansa, torstaina taivaalta sataa ainakin karkkia. Lukion viimeisen vuoden opiskelijat, abiturientit päättävät koulutaipaleensa ja lähtevät penkkariajelulle plakaatteineen ja karamellipusseineen puolen päivän jälkeen.

Forssan yhteislyseolla abeille on järjestetty aamupäivällä kukitus ja omaa ohjelmaa. Autojen koristelun ja lounaan jälkeen koulutyön taakseen jättävät abit hyppäävät autojen lavoille.

Abiajelun aikataulu ja reitti noudattavat viime vuoden kaavaa. Hauskoihin asuihin sonnustautuneiden abien kuorma-autokaravaani ajelee Forssan keskustaajaman kouluilla ja keskustassa. Kiertoajelu kestää vajaan tunnin.

Väinö Linnan lukiossa Urjalassa ja Someron lukiossa noudatetaan myös viime vuosien käytäntöjä ja aikatauluja. Kummassakin lukiossa abiajelu starttaa kello 12.

Penkkarit eli penkinpainajaiset päättävät ylioppilaskokelaiden koulutyön. Penkkareiden jälkeen abit siirtyvät lukulomalle valmistautumaan kevään ylioppilaskirjoituksiin.

Abien poistuessa seuraava ikäkerta ottaa paikkansa lukioissa. Vanhojenpäivän tansseja tanssitaan lukioissa perjantaina. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic