Lounais-Häme

Karlsson kasvoi miesten mittoihin

Jääkiekko

Forssa

Parikymppinen laituri Aleksi Karlsson on kuluvalla kaudella noussut FPS:n Suomi-sarjajoukkueen avainpelaajistoon. Isokokoinen, taitava ja yritteliäs Karlsson on 25 Suomi-sarjaottelussa koonnut tehopisteet 13+14=27. Näillä lukemilla hän on FPS:n pistepörssissä kakkosena edellään vain joukkueen kapteeni Jukka-Pekka Kurtelius, joka on latonut pisteen enemmän kuin Karlsson.

Karlssonilla kulki jo viime kaudella A-nuorten Mestiksessä, jossa hän tahkosi 25 pelissä kovat 32 tehopistettä. Miesten Suomi-sarjassa jäi läpimurto vielä kuitenkin tekemättä, kun 22 ottelussa syntyi vain 5 pinnaa.

– Nuorten peleissä itseluottamus oli jo viime kaudella kunnossa, miesten peleissä ei, Karlsson myöntää.

Tällä kaudella Karlsson on ollut miesten mitoissa alusta asti. Peli on kulkenut hyvin, kuten koko joukkueella.

– Kausi on alkanut paremmin kuin odotin. Paljon on ollut apua siitäkin, että sain rinnalle hyvät pelimiehet Juuso Hämäläisen ja Teemu Karjalaisen. Joukkue on tosin tällä kaudella niin hyvä, että taitaa olla sama, ketkä siinä vieressä olisivat, Karlsson jakaa kunniaa.

Karlsson on aina ollut tunnollinen harjoittelija ja yritteliäs jäällä. Valmentaja voi luottaa siihen, että nuori hyökkääjä antaa jäällä kaikkensa.

Karlsson on myös aina suhtautunut erittäin kriittisesti itseensä, joskus jopa liiankin. Kaivattua rentoutta alkaa kuitenkin löytyä.

– Ehkä osaan jo vähän antaa periksi itselleni.

Forssalainen pelasi nuorempana keskushyökkääjänä, viimeiset vuodet ovat menneet laidalla. Vuodet ovat tuoneet lisää rohkeutta pelaamiseen, mielellään syöttelevä mies ratkoo paikan saatua tehokkaasti itsekin.

Pelilliset vahvuudet löytyvät hyökkäyksestä, oman pään pelaamisessa on eniten parannettavaa.

– Rehellisesti on sanottava, että puolustuspelaamista pitää parantaa. Omaa pelaajaa pitää joskus hakea liikaa. Tarvitsen lisää pelinopeutta, Karlsson kertoo.

FPS pelasi vahvan, odotuksia paremman syksyn. Joukkue on Suomi-sarjassa kolmantena, kun kausi on pitkälti yli puolivälin.

– Pari ensimmäistä joukkuetta ovat tosi hyviä, mutta melkein mikä joukkue vaan voi tässä sarjassa voittaa toisensa.

Karlsson luottaa siihen, että FPS menee pitkälle tänä keväänä, etenkin jos joukkue pystyy terävöittämään vielä ylivoimapeliä, joka näyttelee isoa roolia ratkaisupeleissä.

– Meidän vahvuutemme tällä kaudella on ollut neljän kentän tasaisen vahva pelirytmi. Kaikki pelaajat yrittävät loppuun asti, eivätkä anna periksi. Sen takia meitä on vaikea voittaa.

8-vuotiaasta lätkää pelannut Karlsson aikoo panostaa lähivuodet tosissaan jääkiekkoon. Tähtäin on nyt Mestiksessä, jonne hän menisi mieluiten kotiseuransa FPS:n pelaajana.

Hän kiittää kotiyleisön vankkaa tukea. FPS:n peleissä oli syksyllä parhaimmillaan yli 700 katsojaa.

– Täällä pelataan aina kovaa kiekkoa, vihreäpaitaiset eivät luovuta, Karlsson vakuuttaa.

Yritteliäs ja tehokas FPS-hyökkäjä Aleksi Karlsson
20-vuotias forssalaispelaaja.185 senttiä, 93 kiloa.Harrastanut jääkiekkoa 8-vuotiaasta saakka.Nuorena sentteri, nykyään pelaa laidalla.Pelannut Forssan Palloseuran lisäksi C- ja B-ikäisenä Hämeenlinnan Pallokerhossa (2011–2013).Kaudella 2015–16 Suomi-sarjassa 22 pelissä pisteet 2+3=5. Samalla kaudella A-nuorten Mestiksessä 25 pelissä pisteet 15+17=32.Kuluvalla kaudella 2016–17 toistaiseksi 25 Suomi-sarjapelissä pisteet 13+14=27.Uran paras saavutus B2-nuorten Suomen mestaruus HPK:ssa kaudella 2012–13.Harrastuksena Playstationin pelaaminen.Lempinimi Aksu.Tavoitteena nousta Mestis-tason pelaajaksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti