Lounais-Häme Jokioinen

Kartanoalueen joulumarkkinat houkuttavat niin myyjiä kuin ostajiakin

Kartanoalueen joulumarkkinoita kehuvat niin myyjät kuin asiakkaatkin.
Loimaalainen Kerttu Salonen on postikortteineen ja maalauksineen tuttu näky Kartanoalueen Joulumarkkinoilla.

Kartanoalueen joulumarkkinat on takuuvarma jokavuotinen kiinnostuksen kohde Jokioisilla. Tapahtuman järjesti nyt kymmenettä kertaa Jokioisten Koetus ry. Tapahtuman puuhanainen Sirkka Ylander arvioi leveällä haarukalla, että kahden päivän kävijämäärä kipusi viime vuosien tapaan 2 000–3 000 kävijän väliin.

– Väkeä kävi vähän epätasaisesti. Lauantaiaamuna talo oli heti ihan täynnä. Myyjien arvio olikin, että lauantaina asiakkaita kävi enemmän kuin viime vuonna. Olemme tyytyväisiä kävijämäärään, Ylander kertoo.

Asiakkailta ja myyjiltä saatu palaute oli pääosin positiivista. Erityisesti kiitosta järjestäjät saivat kantopalvelusta ennen ja jälkeen markkinoiden.

– Järjestäjälle tärkeintä on, että myyjät ovat tyytyväisiä, Ylander kiteyttää.

 

Lue myös: Hyvän mielen joulumarkkinat Jokioisten Tietotalolla

 

Kuvataitelija Kerttu Salonen on ollut mukana markkinoilla vuodesta 2009 eli koko sen ajan, kun Koetus on niitä järjestänyt. Hän vahvistaa Ylanderin puheet myyjien tyytyväisyydestä.

– Auttamishalu ja palvelu ovat huippuluokkaa. Kun tulet aamulla, Koetuksen pojat ovat jo koputtamassa tuulilasiin ja kysymässä, tarvitseeko kantoapua. Ja sama pois lähtiessä. Se on tässä muodossa ihan poikkeuksellista palvelua. Täällä myös pitää se, mikä on sovittu, kiittelee paljon markkinoita kiertänyt Salonen.

Salonen pitää Kartanoalueen joulumarkkinoita sopivan kokoisena tapahtumana, jossa käden taidot pääsevät oikeuksiinsa.

Salosen oma käden taito tulee esille maalauksissa. Hän harrastaa akryylimaalauksia, joista hän on teetättänyt postikortteja ja julisteita. Salonen tekee myös puulle maalattuja kuvia.

– Aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Tein tätä tapahtumaa varten jouluaiheisia kortteja.

Salonen on käynyt nuorena Kuopion muotoiluakatemian ja aloittanut käsityöt keramiikkatöistä, mutta nykyisin kuvat ja maalaukset ovat ykkösalaa.

– Käden taito on myötäsyntyinen lahja, hän näkee. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat