Lounais-Häme

Karvakavereille tarjolla yksilöllistä hoitoa – Koijärven lemmikkihoitolaan pääsee tutustumaan avoimissa ovissa

Suomenlapinkoira Hilla tervehtii tulijaa välittömästi Koijärven lemmikkihoitolan pihalla. Kyltit ohjaavat ensin maatalon pihapiirin ja sen jälkeen oikealle ovelle.

Kynnyksen yli astuttua nenään tulvahtaa tuoreen maalin tuoksu.

-Hoitola tehtiin vanhaan rakennukseen, joten remontoitavaa ja maalattavaa on ollut paljon. Kissahäkit ja koirien juoksutarha ovat vielä tuloillaan, mutta muuten on valmista, yrittäjä Asta Kojonsaari esittelee.

Hoitolaan ovat tervetulleita niin koirat, kissat, kanit kuin jyrsijätkin.

-Lähiseudulla on useampi koira- ja kissahoitola, mutta meillä on tiettävästi ensimmäinen, johon voi tuoda perheen kaikki lemmikit samaan paikkaan, Kojonsaari huomauttaa.

Koijärven lemmikkihoitolan kantavana ajatuksena on lemmikkien yksilöllinen hoito. Hoitolassa on seitsemän paikkaa koirille, neljä kissoille ja yksi kaneille tai jyrsijöille. Samassa häkissä voi tosin asustaa esimerkiksi kaksi saman perheen koiraa.

-Hoitola on aika pieni, joten yksilölliset toiveet ja tarpeet on helppo huomioida. Lemmikkejä on erilaisia ja omistajilla myös erityyppisiä toiveita, Kojonsaari sanoo.

Lemmikkihoitola avautui virallisesti viime perjantaina ja ensimmäinen asiakas vietti hoitolassa yön jo viikonloppuna.

Tulevana lauantaina hoitolassa vietetään avoimia ovia, jolloin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus käydä tutustumassa hoitolaan. Avoimissa ovissa on mukana myös koirahieroja Piia Toivola, jolta voi varata ajan hierontaan.

-Hoitolaan saa toki tulla tutustumaan muulloinkin, mutta kannattaa olla yhteydessä etukäteen, Kojonsaari sanoo.

Varauksia on huhti–toukokuulle jo useampia, ja Kojonsaari odottaa varaustilanteen vilkastuvan selkeästi kesää kohti mentäessä.

-Loma-ajat ovat luonnollisesti sesonkia. Lemmikin voi toki tuoda hoitoon lyhyemmäksikin ajaksi. Pidemmistä hoitoajoista ja useammasta lemmikistä kannattaa aina kysyä tarjousta.

Koirahierojan kanssa Kojonsaari tekee yhteistyötä jatkossakin, eli hoidossa olevalle koiralle voi varata myös hieronta-ajan. Myös turkkien trimmaukset onnistuvat. Hoitolassa koiria trimmaa urjalalainen Mirva Humberg.

-Itse teen tarvittaessa koirien kynsien leikkauksia, pesuja ja harjauksia, Kojonsaari lisää.

Hoitolan yhteydessä on myynnissä muun muassa lemmikkien pesu- ja hoitotarvikkeita. Kojonsaari toimii lemmikkitarvikkeita myyvän VIPstoren jälleenmyyjänä.

Työ eläinten parissa ja etenkin omassa eläinhoitolassa on Kojonsaarelle haaveiden täyttymys. Kaupungissa asuessa haavetta ei voinut toteuttaa, mutta viime kesän muutto maalaismaisemiin sysäsi unelman kohti toteutusta.

-Olen ollut lapsesta saakka hyvin eläinrakas, mutta perheessä olleiden allergioiden vuoksi en silloin voinut saada lemmikkiä. Ratsastusharrastuksen aloitin alakoulussa ja ensimmäisen oman koiran hankin ylioppilaskeväänä, kun tiesin muuttavani kotoa pois.

Tällä hetkellä Kojonsaaren perheeseen kuuluu miehen, kahden pojan ja suomenlapinkoira Hillan lisäksi alle vuoden ikäinen lapinporokoira Virva.

Matkailualalla aiemmin työskennellyt Kojonsaari suorittaa parhaillaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa, jonka näytöt hän tekee syksyllä. Ennen oman hoitolansa perustamista Kojonsaari on työskennellyt myös Etelä-Hämeen Eläinhoitolassa Hattulassa.

-Siellä pääsi käytännössä kokemaan ja oppimaan tätä työtä. Olen lisäksi opiskelun yhteydessä saanut vierailla monessa eläinhoitolassa. Se on ollut tosi arvokasta – on pystynyt poimimaan hyviä juttuja jokaisesta paikasta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic