Lounais-Häme Forssa

"Kärvistellään alkuviikko, loppuviikko näyttää paremmalta" – Alkuviikosta laajalti luvassa vettä, räntää ja lunta

Saa nähdä, muuttuuko keli vielä tällä viikolla lumiseksi vai vain loskaiseksi. Kuva: Juhani Salo = JS
Saa nähdä, muuttuuko keli vielä tällä viikolla lumiseksi vai vain loskaiseksi. Kuva: Juhani Salo = JS

Maan eteläosassa voi sataa lunta maanantaina illalla. Tiistaina taivaalta voi tulla niin vettä, räntää kuin luntakin.

Sateet heikentävät tänään ajokeliä maan keskiosassa, minne Ilmatieteen laitos on myös antanut laajalti varoituksia huonosta ajokelistä. Päivällä sateet voivat tulla vetenä, mutta lämpötilan laskiessa iltaa kohti sade muuttaa muotoaan lumeksi.

–  Tänään lähinnä maan keskiosassa sataa voimakkaampia kuuroja. Huominen on oikeastaan se päivä, kun lunta sataa enemmän, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Tuovisen mukaan maan keskiosaan voi sataa alkuviikosta jopa 30 senttiä lunta, mutta pääsääntöisesti lumikertymät ovat 15–20 sentin luokkaa.

–  Suurimmat lumikertymät ovat niillä alueilla, minne on varoituskartalla erittäin huono ajokeli, eli Keski-Suomeen, Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan ja Etelä-Savoon.

 

Maanantaina päivän ylimmät lämpötilat liikkuvat 7–9 asteen välillä. Tiistaina on viileämpää, ja maan eteläosissa liikutaan yhden pakkasasteen ja 3–4 lämpöasteen välillä. Sadealueilla lämpötila on nollan tuntumassa. Lapissa ollaan pääsääntöisesti pakkasen puolella.

Epävakaisen alkuviikon jälkeen sää alkaa poutaantua.

–  Näyttäisi, että torstaina on aurinkoisempaa ja viikonvaihdetta kohti alkaisi taas lämmetä. Kunhan nyt kärvistellään alkuviikko, näyttää loppuviikko paremmalta, Tuovinen sanoo.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat