Lounais-Häme Forssa

Kaseva palaa FoKoPon takalinjoille

FoKoPoon palannut Oskari Kaseva odottaa tasokasta sarjakautta.

A-divisioonakauteen valmistautuvan FoKoPon joukkueen kokoaminen etenee. Uusimpana pelaajana nimensä sopimuspaperiin on laittanut seuran oma kasvatti, paluumuuttaja Oskari Kaseva.

FoKoPo-kasvatti Kaseva pelasi viime kauden A-divisioonaa Porvoon Tarmossa. Kaseva pelasi Tarmon paidassa 19 ottelua, joissa hän kokosi ottelukeskiarvokseen 3,4 pistettä, 1,8 levypalloa ja 1,8 syöttöä noin 15 minuutin peliajalla.

19-vuotias Kaseva kertoo olevansa valmiimpi pelimies kuin vuosi sitten.

– Olihan se kasvattava kokemus siirtyä tutuista ympyröistä uudelle paikkakunnalle. Mäki-Tulokkaan Esan johdolla treenasimme Porvoossa kovaa, ja sain peleissäkin aika mukavasti vastuuta, Kaseva kertoo.

190-senttinen Kaseva viihtyy pelipaikoilla 1–3. Kovassa kunnossa oleva nuori mies tekee peliä, pitää puolustamisesta, jaksaa juosta ja pystyy ratkaisuihin.

– Hyvillä fiiliksillä odotan sarjan alkua. Uskon, että FoKoPo saa jalkeille sellaisen joukkueen, joka pystyy nousemaan pudotuspeleihin. Treeneissä on ollut hyvä, fyysinen meininki, olemme juosseet vauhdilla kenttää, Kaseva sanoo.

Kaseva menee ensi tammikuussa asepalvelukseen Parolaan. Tämän jälkeen syksyllä hän tavoittelee opiskelu- ja pelipaikkaa Yhdysvalloista.

FoKoPolla on nyt Kasevan lisäksi sopimukset Johan Kotavuon, Aku Haikosen, Konsta Mastomäen ja Antti Heinosen kanssa. Myös juniori-ikäisten Onni Kankkusen, Sauli Näppisen ja Niilo Tammen kanssa on sovittu ensi kaudesta.

FoKoPo katsastaa parasta aikaa myös kahta amerikkalaispelaajaa. Toinen miehistä on sisäpelaaja, toinen laituri.

– Nämä kaverit tulivat meille itse näytille. He ovat ihan kelpoja pelimiehiä. Neuvottelut ovat kesken, mutta uskon, että yhteinen sävel löytyy, toteaa FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

FoKoPo on kiinnostunut myös PuHussa pelanneesta afganistanilaislähtöisestä Eshag Safista, mutta pitkälti päälle kaksimetrisen sentterin sopimuspykälien takia miehen siirto Forssaan on vielä epävarmaa.

FoKoPo aloittaa kauteen valmistavat harjoituspelit Alun turnauksen yhteydessä 9. syyskuuta. FoKoPon vieraaksi saapuu B-divarijoukkue Raholan Pyrkivä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic