Lounais-Häme

”Käsijarrua joutuu vetämään päälle”

Kilpakävelijä Aleksi Ojalalla on kaikki kunnossa juuri Lontoon MM-kisojen alla. Kunto on rautaa ja mieli tekee jo tositoimiin.

– Fiilikset alkavat olla aika hyvät. Keskiviikkona vedän viimeisen viimeistelytreenin Turengissa, sen jälkeen se onkin vaan odottelua, Ojala kertoo.

Lontooseen Ojala suuntaa huomenna torstaina. Hänelle sopii hyvin, ettei kisapaikkakunnalla tarvitse olla kovin pitkään. Varsinkaan nyt, kun kelien tai olosuhteiden takia ei tarvita sen kummempaa sopeutumista.

– Tämä kolme päivää on ihan sopiva aika. En tykkää olla kovin pitkään kisapaikalla, ellei ole pakko. Siellä on aina ylimääräistä porukkaa ja kaikkea muuta, mikä ei tällaiselle jännittäjätyypille kuin minä oikein sovi.

Voittoisan Kalevan kisojen kaksikymppisen jälkeen Ojala veti vielä lyhyen kovan treenijakson. Sen jälkeen hän on keventänyt harjoittelua ja syönyt hyvin.

Nestetankkaus sunnuntain 50 kilometrin kisaa on myös alkanut.

– Nyt otetaan lainausmerkeissä ryyppyä sisään, Ojala naurahtaa.

Ojala kertoo kaiken sujuneen viime viikkoina hyvin. Menohalut ovat kovat.

– Käsijarrua on joutunut vetämään treeneissä päälle, etteivät vauhdit kasva liian koviksi.

Ojalalla on uransa kolmanteen aikuisten arvokisaan vain yksi tavoite. Nyt hän haluaa päästä maaliin asti. Kaksissa edellisissä kisoissa kilpailu on jäänyt mieheltä kesken, ensin pyörtymisen ja sitten hylkäämisen takia.

Matkaan on mukava lähteä, sillä Ojalan uusi valmennustiimi on saanut kävelijän tekniikkaa kuosiin keskivartaloa vahvistamalla.

– Kisasta voi tulla melkein millainen tahansa. Reitti on lähes sama kuin olympialaisissa, joten se on nopea. Toisaalta taas kisan taso voi olla hieman viime vuotta heikompi, koska osa kävelijöistä ei ole panostanut tähän kauteen aivan yhtä paljon Rion olympialaisiin, Ojala kertoo.

Ojalalla on katsottuna valmiina muutama kilpailija, joita hän aikoo kisassa peesata, mikäli vauhti on sopiva. Koska päivän oma, ja varsinkin muiden kunto on osittain arvoitus, hän on valmis myös muihin ratkaisuihin kisan aikana.

Turun Weikkoja edustavan Ojalan lisäksi Suomea 50 kilometrin kävelyssä edustavat Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen. 50 kilometrin kävely kilpaillaan Lontoon keskustassa MM-kisojen viimeisenä päivänä sunnuntaina. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic