Lounais-Häme

Käsirysy sävytti Trumpin ja Putinin tiedotustilaisuuden alkua, aktivisti protestoi ja päätyi pihalle

Helsinki
16.07.2018, 21:51

Ulkomaat

Presidentinlinnassa nähtiin Donald Trumpin ja Vladimir Putinin lehdistötilaisuuden yhteydessä harvinainen välikohtaus, jossa tiedotustilasta poistettiin yksi henkilö.
Käsirysyksi yltynyt välikohtaus alkoi juuri ennen presidenttien lehdistötilaisuuden alkua, kun paikalla oli runsaasti median edustajia.
Kaikille Linnaan menneille toimittajille ja kuvaajille oli tehty turvatarkastus, mutta toimittajilla oli lupa pitää mukanaan työvälineitä. Häirikkömiehen kädessä olleessa paperissa luki teksti ”Nuclear Weapon Ban Treaty” eli ydinaseiden kieltosopimus.
Tilanteeseen tuli nopeasti turvamiehiä, jotka veivät miehen pois tilasta. Mies teki sen verran vastarintaa, että häntä kiskottiin käsivarresta kunnolla.
Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ei halunnut kommentoida välikohtausta.
– Huomasin kyllä, että sellainen on tapahtunut, hän tyytyi sanomaan.
Ulkoministeriö ei heti lehdistötilaisuuden jälkeen vahvistanut tilaisuudesta poistetun miehen henkilöllisyyttä. Yhdysvaltalaismedia on tunnistanut miehen toimittaja Sam Husseiniksi, joka on kirjoittanut muun muassa Nation-lehdelle. Hän vaikuttaa nettiprofiiliensa perusteella pitkään vaikuttaneelta kansalaisaktivistilta.
Nationin päätoimittaja Katrina vanden Heuvel vahvisti maanantaina Twitterissä, että Husseini on työskennellyt lehdelle Helsingin huippukokouksessa.
– Trumpin hallinto panettelee säännöllisesti mediaa. Olemme hyvin huolestuneita tiedoista, joiden mukaan Husseini on poistettu tiedotustilaisuudesta, vanden Heuvel tviittasi.

Turvamiehet ennakoivat mielenilmausta

Ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikön päällikkö Vesa Häkkinen kertoi STT:lle, että poistettu mies oli päässyt Trumpin ja Putinin lehdistötilaisuuteen toimittajastatuksella.
Häkkinen arveli, että paikalla olleet turvamiehet olivat ennakoineet jonkinlaista mielenilmausta, ja sen takia mies poistettiin tilaisuudesta.
Häkkinen sanoi, ettei lehdistötilaisuuksia ole tarkoitettu mielenilmauksiin.
– Mielenilmauksille on paikkansa ja Suomessa on ilmaisunvapaus, mutta ei pressitilaisuuksia ole tarkoitettu siihen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic