Lounais-Häme

Kasvojenkohotus seudun matkailuun

Jokioisten ja Tammelan kunnanhallitukset päättivät Ypäjän lailla irtisanoa matkailupalvelujen tuottamista koskevan seudullisen sopimuksen Forssan kaupungin kanssa. Tavoitteena on kuuden kuukauden irtisanomisaikana uudistaa matkailupalvelu vastaamaan joustavasti ja dynaamisesti nykytarpeita.

Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä tähdentää, ettei seudullinen yhteistyö katoa mihinkään.

-Nyt neuvotellaan uusi sopimus, jossa fokusoidaan tekemistä pois sieltä ryhmämatkoista markkinointiin ja ylipäätään matkailuelinkeinon peruskehittämiseen. Tämä ei merkitse irtiottoa, vaan yhteistyökuvio neuvotellaan uusiksi.

Seudullisen yhteistyön jatkamista korostaa myös Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson.

Irtisanomisaika on tarkoitus käyttää Forssan seudun matkailun masterplanin puuttuvien pääteemojen – kulttuuri ja ruoka – toimijoiden löytämiseksi, sisällön kokoamiseksi ja saattamiseksi yhteen luonnossa liikkumisen teeman kanssa. Samaan aikaan on määrä tarkastella matkailupalveluiden keskitettyä ja digitalisaatiota hyödyntävää uutta toteutusmallia, jotta se voidaan ottaa käyttöön vuoden 2019 alusta.

Matkailun masterplanissa seutukunta on sitoutunut matkailun edistämisessään kolmeen pääteemaan: luontomatkailuun, kulttuuriin ja ruokaan. Eerikkilän urheiluopisto vastaa pitkälti luonnossa liikkumisen kokonaisuudesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic