Lounais-Häme Forssan seutu

Kasvomaskeja jaetaan nyt torstaista alkaen vähäosaisille Forssan seudulla – Neljän kankaisen kasvomaskin pussukoita on jaossa viiden kunnan alueella 468

Kankaisten kasvomaskien jakelu alkaa Forssan seudulla tänään torstaina. Ilmainen kasvomaskijakelu on suunnattu vähävaraisille ja haavoittuville ryhmille.
Jokioisten kunnan toimistovirkailija Silja Mattsson jakaa kangasmaskeja torstaista alkaen kunnanviraston neuvonnasta. Kuva: Tapio Tuomela
Jokioisten kunnan toimistovirkailija Silja Mattsson jakaa kangasmaskeja torstaista alkaen kunnanviraston neuvonnasta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssassa, Humppilassa, Jokioisilla, Tammelassa ja Ypäjällä alkaa kankaisten kestomaskien jakelu vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville tänään torstaina. Valtaväestö saa hankkia suositellut kasvomaskit itse omalla kustannuksellaan.

Kestokäyttöisiä kangasmaskeja jaetaan hakijalle ilmaiseksi kuittausta vastaan neljän kappaleen erissä. Maskeja jaettaessa ei tarkasteta henkilön varallisuutta tai kotikuntaa.

Forssassa on nyt neljän kappaleen kangasmaskipaketit valmiina jaettavaksi 225 ihmisille. Tammelassa maskeja on nyt 100:lle, Jokioisilla 75:lle, Ypäjällä 35:lle ja Humppilassa 33:lle hakijalle. Maskipaketit on Kanta-Hämeessä jyvitetty kuntien asukaslukujen mukaisessa suhteessa.

Jos kangasmaskit loppuvat alkuvaiheessa kesken, jakelua täydennetään kertakäyttöisillä maskeilla. Kertakäyttöisiä maskeja jaetaan 10 kappaleen erissä vastaavalla tavalla. Kangasmaskien oma tuotanto on kuitenkin Kanta-Hämeessä käynnistymässä.

Lue myös: Forssan seudun hyky nosti koronatestien määrää mutta sekään ei riitä, syysflunssa voittaa kisan.

Lue täältä THL:n suositus ja käyttöohjeet kasvomaskien käytöstä.

Täältä saat maskin

Kasvomaskeja hakiessa on syytä noudattaa hygieniaohjeistusta ja riittäviä turvavälejä.

Forssassa kasvomaskien jako vähävaraisille, haavoittuvimmassa asemassa oleville ja omaishoitajille toteutetaan kauppatorilla toripäivisin torstaisin ja tiistaisin klo 10–14. Maskien jako tapahtuu matkailun infopisteeltä torirakennuksen Ankkalammin puoleiselta ovelta.

Jokioisilla vähävaraisten, haavoittuvimmassa asemassa olevien ja omaishoitajien kasvomaskijako tapahtuu kunnanviraston neuvonnasta ma-pe klo 9–12.

Tammelassa kasvomaskeja jaetaan kunnan infopisteeltä kunnantalossa ma-pe klo 10–15.

Ypäjällä kasvomaskit jakaa työpaja Vieteri (Muuntajantie 3) torstaisin ja tiistaisin klo 10–14, ellei hakija muuta aikaa sovi.

Humppilassa maskit ovat haettavissa kunnanviraston neuvontapisteestä ma-pe klo 10–15.

Maskipussien ohessa jaetaan ohjeistus kasvomaskien käytöstä, käsittelystä ja kangasmaskien pesusta.

Hakijamäärä on arvoitus

Jokioisten kunnan vs. kunnanjohtaja Mika T. Rantala toteaa, että kunnalla on tarpeen tullen jaettavissa myös keväältä ja kesältä kertynyttä varastoa kertakäyttömaskeista.

– Olemme tilanneet kertakäyttömaskeja varastoon omaan käyttöön sen varalta, että pystymme suojaamaan kunnan henkilöstöä, jos tilanne menee kovin huonoksi. Toki nyt samaa varastoa voidaan käyttää tähän asiakasjakeluun täydentämään tätä kangasmaskijakelua. Lisätilauksia on juuri tehty.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymäjohtaja Katariina Korhonen toteaa, että etukäteen on äärimmäisen vaikea arvioida, paljonko hakijoita on. FL

Turvavälin pitäminen pesee kasvomaskin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kasvomaskisuositus on voimassa niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joissa on kahden viime viikon aikana havaittu COVID-19-tartuntoja. Kanta-Häme kuuluu nykyisen infektiotilanteen perusteella suosituksen piiriin.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäviksi joukkoliikenteessä, meno- ja paluumatkalla koronavirustesteihin sekä riskialueilta palatessa ja karanteeniaikana, jos liikkumiseen on välttämätön syy. Joukkoliikennesuositus koskee tilanteita, joissa turvavälejä ei voida pitää.

Maskisuositus ei koske työpaikkoja, kouluja, päiväkoteja tai julkisia tiloja, joissa etäisyyden pitäminen on mahdollista. Myöskään alle 15-vuotiaille maskin käyttöä ei suositella.

Pääasiassa maskit tulee hankkia itse, mutta kunnat jakavat maskeja maksutta kaikista haavoittuvimmassa asemassa oleville.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic