Lounais-Häme Forssan seutu

Kasvomaskien kysyntä kasvussa myös Forssan seudulla – Osa ostaa isoja määriä, vielä myyntiä ei ole jouduttu rajoittamaan

Kertakäyttöiset maskit ovat suosituimpia, mutta kauppojen ja apteekkien valikoimista löytyy myös kankaisia maskeja ja suojavisiirejä. Suomessa odotetaan nyt, mitä THL maskien käytöstä lopulta linjaa. Kuva: Roni Rekomaa
Kertakäyttöiset maskit ovat suosituimpia, mutta kauppojen ja apteekkien valikoimista löytyy myös kankaisia maskeja ja suojavisiirejä. Suomessa odotetaan nyt, mitä THL maskien käytöstä lopulta linjaa. Kuva: Roni Rekomaa

Kasvomaskien kysyntä on ollut koronapandemian aikana Forssan seudulla tasaisen rauhallista. Viime viikon lopulla kiihtynyt keskustelu ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ilmoitus tulossa olevasta suosituksesta on kuitenkin lisännyt maskien menekkiä.

– Tosi paljon on ollut uutisoinnin jälkeen maskien ostajia liikkeellä. Osa ostaa aika isohkoja määriä, koska arvelee niiden loppuvan jossain vaiheessa. Ihan kaikenikäisiä ihmisiä on ollut maskiostoksilla. Mahdolliseen suositukseen ihmiset tuntuvat suhtautuvan aika neutraalisti, ei kukaan ainakaan kovasti vastaan ole, Forssan Vanhan Apteekin apteekkari Eija Lilja kertoo.

Maskien tarjoajia yllin kyllin

Tammelan apteekissa kysynnän kiihtyminen havaittiin jo viime viikon loppupuolella.

– Ostajia on käynyt normaalia enemmän, mutta mistään hamstrauksesta ei voi puhua. Myymme maskeja viiden kappaleen pakkauksissa, ja useimmat ostavat yhden, joku kaksi pakettia. Myöhemmin on varmasti tulossa myyntiin myös 50 kappaleen pakkauksia, apteekkari Saija Kinnunen sanoo.

Apteekkarien mukaan maskien saatavuus on tällä hetkellä hyvällä tasolla. Tarjoajia on yllin kyllin, mutta laadusta pitää olla tarkka.

– Itse olen tarkka siitä, että myytäväksi otettavan tuotteen täytyy täyttää tietyt kriteerit. Ihan mitä tahansa ei voi ottaa myyntiin, Kinnunen huomauttaa.

Myyntiä voidaan rajoittaa, jos hamstraus alkaa

Forssan K-Citymarketissa maskien myynti on lähtenyt verkkaiseen kasvuun. Kauppias Mikko Virtasen mukaan kysyntä on tähän asti ollut pientä, ja edelleen ihmiset tuntuvat olevan odottavalla kannalla sen suhteen, mitä maskien käytöstä lopulta linjataan.

– Me reagoimme tarvittaessa, jos tilanne tulevan suosituksen jälkeen muuttuu ja kysyntä kasvaisi voimakkaasti. Ainakaan vielä maskien myyntiä ei ole tarvinnut mitenkään rajoittaa. Katsotaan sitten, jos jotain hamstrausta alkaa ilmetä.

S-ryhmä tiedotti tiistaina, että kasvomaskien kysyntä kasvoi viime viikolla S-ruokakaupoissa kolminkertaiseksi edellisiin viikkoihin verrattuna. Maskien kasvavaan kysyntään on varauduttu ja erityisesti kotimainen jatkuva tuotanto takaa valikoimajohtaja Janne Paanasen mukaan sen, että hyllyjä saadaan täydennettyä. FL

Lue myös: Koulunkäynti alkaa ensi viikolla normaaliin tapaan – Vai ryhtyvätkö oppilaat ja opettajat käyttämään maskeja?

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic