Lounais-Häme

Kasvukausi pahasti jäljessä normaalista

Sateet ja viileys näkyvät pelloilla. Kasvukausi on nyt jäljessä pari viikkoa normaalista. Viljelykasvien kasvu on hidasta, eivätkä varhaisvihannekset ja varhaismansikat joudu tavalliseen tapaan.
– Kyllä tämä oikukkain kevätkesä on ollut miesmuistiin. Vaikka säät paranisivat, niin ei tästä missään tapauksessa mitään huippuvuotta tule, tammelalainen viljelijä Jouko Heikkilä sanoo.
– Kasvit tarvitsisivat nyt kovin lämpöä. Sateet ovat osittain olleet paikallisia, mutta kyllä tässä parin päivän sisään on satanut taas melkoisesti. Ennustuksissakin on jälleen sadetta, Vesa Koivula ProAgria Etelä-Suomesta harmittelee.

Säilörehun ensimmäinen sato jää tavallista pienemmäksi kylmyyden vuoksi. Kuivaheinän korjuu alkaa suurimmaksi osaksi vasta ensi viikolla.
Varhaisperunan nosto on viivästynyt, ja sadosta on korjattu vasta 10-20 prosenttia. Sato jää pieneksi ja laatu tyydyttäväksi.
Avomaan mansikka kypsyy tänä kesänä tavallista myöhemmin.

Varhaisvihanneksia kypsyy pian jo suurempia määriä. Kotimaisia kaaleja, sipulia, porkkanaa ja keräsalaattia on ollut jo myynnissä pieniä eriä.

Lue lisää keskiviikon Forssan Lehdestä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti