Lounais-Häme Forssa

Kati Kaasalainen ideoi koko perheen joulukonsertin kepeistä sävelistä joulun tunnelmaan

Kati Kaasalainen ideoi koko perheen joulukonsertin.
Moni suomalaisten rakastama joululaulu on haikea. Kati Kaasalainen (keskellä) vakuuttaa, että koko perheen joulukonsertissa soivat iloisemmatkin sävelet. Kuva: Tapio Tuomela

Konsertteja on joulun alla tarjolla yllin kyllin kirkoissa, saleissa ja ravintoloissa, mutta yhtä Kati Kaasalaisen mielestä seutukunnalta puuttui.

– Sellainen aidosti koko perheen konsertti, jossa perinteisten mollivoittoisten suomalaisten joululaulujen rinnalla soivat myös iloisemmat duurisävelet, Kaasalainen toteaa.

Timanttisen joulushow´n taukovuosi jätti tilaa vielä yhdelle konsertille.

– Olen pitkään haaveillut omasta konsertista, mutta vielä en uskaltanut siihen yksin ruveta. Kysyin Lepolan Konstaa ja Kallea kaveriksi, ja he innostuivat, hän kertoo.

Konsertti on osaltaan myös eduskuntavaaliehdokas Kaisa Lepolan kampanjastartti.

– Konsertti on silti konsertti eikä poliittinen tilaisuus, joten aivan kaikki ovat tervetulleita. Konserttipaikaksi valikoitui Forssan työväentalo, koska siellä on laulajille sopiva huikea akustiikka, Kaasalainen toteaa.

Joukkoon liittyivät myös isä ja poika eli Jukka Sipponen ja Samu Sipponen sekä Inkeri Harju ja Klaara Lepola.

– Laulamme sooloja, kappaleita eri kokoonpanoilla ja myös yhdessä. Lisäksi yleisö pääsee laulamaan kanssamme.

Kappaleita on väliajallisessa parituntisessa konsertissa mukana 27. Konsertissa soivat esimerkiksi Tähti tähdistä kirkkain, Joulupukki suukon sai, Mielenrauhaa ja Kaksi kynttilää.

– Lepolan Kalle on sovittanut musiikin meille.

Joulumielinen seurue vie konserttinsa myös tänään Lopelle, Launosten työväentalolle.

Osa konsertin tuotosta jaetaan hyväntekeväisyyteen. Lippuja jaetaan ehdotuksesta sellaisille henkilöille tai perheille, joiden on taloudellisen tilanteensa vuoksi vaikea osallistua konsertteihin.

– Minulle voi laittaa yksityisviestiä Facebookin kautta ja ehdottaa heitä, jotka ilahtuisivat yllätyskonserttilipusta. FL

Joulu saapuu jokaiselle -konsertti 21. joulukuuta kello 18 Forssan työväentalossa. Liput 10 e.

Uusimmat

Fingerpori

comic