Lounais-Häme

Katiska 2 -oikeudenkäynnissä käsitellään tänään suurta ekstaasierää, josta on syytteessä kolme riihimäkeläistä - Kaikki kiistävät osallisuutensa

Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona osaratkaisun Koskelan henkirikokseen. Kuva: Markku Uhari
KANTA-HÄME Katiska 2 -oikeudenkäynnissä käsitellään tänään suurta ekstaasierää, josta on syytteessä kolme riihimäkeläistä - Kaikki kiistävät osallisuutensa 2.6.2021 10:02Hämeen Sanomat Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona osaratkaisun Koskelan henkirikokseen. Kuva: Markku Uhari Helsingin käräjäoikeus käsittelee Katiska 2-syytteitä. Arkistokuva: Markku Uhari

Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina alkaneessa Katiska 2 -oikeudenkäynnissä käsitellään tänään keskiviikkona yli 20 000 ekstaasitabletin huume-erää, joka päätyi poliisin haltuun.

Syytteessä on useita henkilöitä, mukaan lukien oikeudenkäynnin pääsyytetty Niko Ranta-aho, jonka sanotaan järjestäneen huumeita Espanjasta Suomeen ja kolme riihimäkeläismiestä, joiden syytetään olleen ekstaasien vastaanoton järjestäjinä ja levittäjinä Suomessa.

Syyttäjien mukaan Ranta-ahon keskeisinä apureina toimivat riihimäkeläiset Juha-Matti Ruissalo sekä hänen veljensä. Kolmas riihimäkeläismies Jani Berg olisi syyttäjän mukaan hankkinut prepaid-liittymät, joita käytettiin huumeiden vastaanottamista varten. Kaikkiaan ekstaasierästä on syytteessä kahdeksan henkilöä.

 

Ekstaasierä yritettiin salakuljettaa Suomeen rahtina rengaserän mukana, mutta teko ei onnistunut koska kuljetusyrityksen työntekijä huomasi yhden renkaan olleen erikoisen painava ja oli yhteydessä poliisiin. Lastia noutamaan menneet miehet otettiin kiinni. Syyttäjän keskeisinä todisteina on televalvonnalla hankitut tiedot ja osan syytetyistä keskinäinen viestien vaihto.

Ruissalolle vaaditaan Katiska 2 -oikeudenkäynnissä 13 vuoden vankeustuomiota. Hän ja muita ns.Riihimäen haaran henkilöitä on syytettyinä useista rikoksista Katiska 2 -oikeudenkäynnissä.

Hämeen Sanomat julkaisee niiden syytettyjen nimiä, jotka ovat saaneet jo Katiska 1 – oikeudenkäynnissä pitkät vankeustuomiot. Ranta-aho tuomittiin Katiska 1:ssä 11 vuodeksi vankeuteen, Ruissalo 6 vuoden ja 3 kuukauden ja Berg 6 vuoden ja 1 kuukauden vankeuteen. Katiska 1 -tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Uusimmat

Fingerpori

comic