Lounais-Häme Ypäjä

Katja Karisukin säveltämä tango ei yltänyt ykköseksi – Kilpailuun osallistuminen poiki kuitenkin töitä

Katja Karisukki on löytänyt säveltäjänä ja sanoittajana oman tyylinsä, ja aikoo jatkaa "vakavammalla työotteella". Kuva: Outi Lindqvist
Katja Karisukki on löytänyt säveltäjänä ja sanoittajana oman tyylinsä, ja aikoo jatkaa "vakavammalla työotteella". Kuva: Outi Lindqvist

Ypäjäläisen laulaja-lauluntekijän Katja Karisukin tango ei sijoittunut ensimmäiseksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailussa.

Tangomarkkinat julkaisi kesäkuussa 20 parhaan tangon kärjen, jonne Karisukin sävellys sijoittui. Viikonloppuna tangoista valittiin kuitenkin vain yksi paras, eikä muita sijoituksia ilmoitettu. Kilpailuun osallistui yhteensä 159 tangosävellystä.

Usein kärkeen sijoittuneet tangot on levytetty.

– Jos kukaan muu ei levytä tangoani, levytän sen sitten itse, Karisukki sanoo.

Vaikka Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailusta ei tullutkaan voittoa, Karisukki kokee hyötyneensä kilpailuun osallistumisesta. Se poiki esimerkiksi lisää töitä.

– Minulta tilattiin eräälle nuorelle artistille viisi kappaletta.

Lisäksi kilpailussa menestyminen kannustaa tarttumaan sävellystyöhön ”vakavammalla työotteella”. Karisukkia alkoivat kiinnostaa aiempaa enemmän myös muut kilpailut.

– Tangojen lisäksi vahvuuteni on lastenmusiikin tekemisessä, Karisukki sanoo.

Ypäjäläisartistilta ilmestyy heinäkuun lopulla omakustanteinen single, jonka hän on itse sanoittanut, säveltänyt ja laulanut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti