Lounais-Häme

Katja Karisukin tango valittiin Tangomarkkinoiden sävellyskilpailun 20 parhaan joukkoon: voittaja valitaan heinäkuussa

Voittajatango valitaan heinäkuun 12. päivä Seinäjoen Tangomarkkinoilla
Katja Karisukki osallistui sävellys- ja sanoituskilpailuun ensimmäistä kertaa. Kuva: Outi Lindqvist
Katja Karisukki osallistui sävellys- ja sanoituskilpailuun ensimmäistä kertaa. Kuva: Outi Lindqvist

Seinäjoen Tangomarkkinoiden vuoden 2019 sävellys- ja sanoituskilpailun 20 parhaan tangon kärki on valittu. Tänä vuonna kärkitangojen joukkoon ylsi myös ypäjäläisen laulaja-lauluntekijä Katja Karisukin tango Piirrä minut.

Karisukki osallistui sävellys- ja sanoituskilpailuun ensimmäistä kertaa. Osallistumiseen kannustivat Laajasalon opistossa suoritetut laulun ja laulunteon opinnot, joiden aikana Karisukki sai vinkkejä kuuluisilta säveltäjä-sanoittajilta, kuten Vexi Salmiselta ja Mariskalta.

– Olen todella onnellinen tangoni menestyksestä, varsinkin, kun kyseessä on ensimmäinen osallistumiskertani. On mahtavaa, että kappaleen eteen tekemäni kova työ palkitaan tällä tavalla, lauluntekijä riemuitsee.

 

Karisukin Piirrä minut-tango kertoo rakkausarjesta ja lupausten antamisesta parisuhteesta. Kappale on miehen ja naisen duetto, jossa nainen varmistelee mieheltä hänen tunteitaan ja mies vakuuttelee naista niistä.

– Tango on vuoropuhelu, jossa varmistellaan toisen tunteita ja rakkautta. Halusin käyttää sanoituksessa hieman vanhanaikaisempia sanavalintoja, kuten pirta, Karisukki kuvailee.

 

Perinteikkääseen kilpailuun osallistui yhteensä 159 tangoa. Kilpailun voittajatango julkistetaan ja ensiesitetään Tangomarkkinoilla 12.heinäkuuta.FL

Lue lisää: Laila Kinnusen klassikot soivat tänä talvena Forssan seudulla – Katja Karisukki esittää hittejä kolmessa konsertissa

Lue myös: Ypäjäläinen Katja Karisukki voitti Laila ja Olavi -laulukilpailun naisten sarjan viime viikonloppuna

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic