Lounais-Häme

Katri Helena Kauneimpien joululaulujen suojelijana: "Laulaminen kirkossa on sielunhoitoa"

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa.
Katri Helena toimii Kauneimpien joululaulujen suojelijana. Kuva: Kimmo Penttinen
Katri Helena toimii Kauneimpien joululaulujen suojelijana. Kuva: Kimmo Penttinen

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä yhteensä tuhansia laulutilaisuuksia, joita varten Suomen Lähetysseura on painattanut 800 000 lauluvihkosta.

Tilaisuuksissa kerätään jo tuttuun tapaan kolehti kehitysmaiden lapsille. Kauneimpien joululaulujen suojelijana toimii tänä vuonna Katri Helena.

– Kauneimmat joululaulut on klassikko. Minusta joululaulujen laulaminen kirkossa on suorastaan sielunhoitoa. Ihmisten on vaikea pysähtyä kaikenlaisten virikkeiden ja ajatusten myllerryksessä, mutta kirkossa se voi onnistua. Kun laulat jo lapsuudesta tuttua tekstiä – silloin olet juuri siinä hetkessä. Kynnys tulla kirkkoon on matala, eikä siellä tarvitse olla yksin, Katri Helena sanoo.

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista.

Maailman lapset ovat lähellä myös kampanjan suojelijan, Katri Helenan, sydäntä. Hän on muun muassa ollut mukana YK:n lastenjärjestö Unicefin toiminnassa lähes 30 vuotta.

Viime vuonna Kauneimmat joululaulut -kampanja keräsi historiansa toiseksi parhaan tuloksen, runsaat miljoona euroa.

Kauneimpia joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi vanhainkodeissa, ravintoloissa, kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja monenlaisissa muissa paikoissa. Niitä kokoontuvat laulamaan myös ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa.

Tämän vuoden uutuus on Kauneimmat joululaulut -karaoke, jonka on tuottanut Maestro Pro yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.

Jokainen voi käydä Kauneimpien joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon. Viime jouluna suosituimmaksi joululauluksi nousi jälleen Kassu Halosen ja Vexi Salmen Sydämeeni joulun teen. Kahden edellisen vuoden ykkönen, Varpunen jouluaamuna, tuli toiseksi. Kolmannelle sijalle nousi Sylvian joululaulu.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic