Lounais-Häme

Katse jo ensi kaudessa

Forssan Jalkapalloklubin kausi päättyi vasta viikko sitten nousujuhliin, mutta katse on suunnattu jo pitkälle ensi kauteen.

Tilanne näyttää Kolmoseen nousseen FJK:n kannalta varsin hyvältä. Joukkueen runko on jatkamassa, samoin kuin hyvää jälkeä joukkueen peräsimessä tehnyt valmentaja Miika Murtolahti.

-Ivo Dankov ja Jarno Kemppainen lopettivat, sen lisäksi Jere Rauhansalo suuntaa Australiaan. Muuten joukkue pysyy kasassa, kertoo Murtolahti.

Murtolahden mukaan FJK kaipaa ensi kautta varten vahvistusta hyökkäykseen ja alakertaan. Haussa on 2–4 pelaajaa.

-Onhan se selvä, kun meiltä Ivon ja Jeren myötä lähti 450 maalia, että tarvitsemme heidän tilalleen kärkeen pelaajia, sanoo Murtolahti.

Keskikenttä on sen sijaan nyt Kolmosenkin tasolle kovaa luokkaa, kun peliä ovat pyörittämässä sellaiset pelimiehet kuin Santeri Ketola, Atte Ekholm ja Janne Eerikäinen.

 

Kolmonen on pykälää Nelosta kovempi sarja. FJK:n on taas ensin vuonna pystyttävä astetta parempaan kuin päättyneellä kaudella.

-Kolmonen on nykyään tasokas sarja, surkeita porukoita siltä tasolta ei enää löydy. Pelin tempo ja pelaajien taitotaso ovat korkeammat kuin Nelosessa.

Mitään ihmeitä FJK:lta ei kuitenkaan vaadita. Hyvä treeni ja huolellinen tekeminen pitäisi riittää siihen, että joukkue pärjää myös uudella sarjatasolla.

-Jatkamme samoilla teemoilla kuin pari viime kautta. Kun teemme perusasiat taas pikkuisen paremmin ja kovemmin, uskon että hoidamme homman kotiin, Murtolahti sanoo.

 

Juuri päättyneestä kaudesta jäi FJK:lle hyvä maku suuhun. Sarjanousija voitti lohkonsa ja nousi Kolmoseen.

FJK pelasi sarjassa 20 ottelua, joista se voitti 14, pelasi 2 tasan ja hävisi 4. Joukkue teki sarjassa eniten maaleja ja päästi vähiten.

FJK:n ylivoima näkyi etenkin maalipörssissä, jonka Jere Rauhansalo voitti ylivoimaisesti 31 osumallaan. Pörssin kakkossijallakin on FJK:n kärkimies. Uransa päättänyt Ivo Dankov paukutti kauden mittaan 15 maalia.

Kympin joukosta löytyy myös kolmas FJK:n pelaaja. Keskikentän Atte Ekholm oli pörssin 8:s tehtyään 11 maalia.

-Joukkue kehittyi pelillisesti kauden mittaan. Huonojakin päiviä sattui, mutta se on normaalia. Meininki oli kaikkiaan nousujohteista, Murtolahti toteaa.

Ensin Vitosesta Neloseen ja sitten Nelosesta Kolmoseen kivunneen FJK:n salaisuus on Murtolahden mukaan sitoutuneisuus. Nuori ja innokas on joukkue sitoutunut yhdessä tekemiseen, eikä joukossa ole ollut niin sanottuja vapaamatkustajia. Joukkueella on tahto tehdä asiat hyvin ja menestyä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic