Lounais-Häme

Katseenvangitsijoita kodin sisustukseen Letkulta

-Paljonko maksaa?

-Se on viiskymppiä.

-Ai ei sen enempää.

Ostajaehdokas Päivi Seppänen ja myyjä Pirkko Rantanen hierovat kauppaa Oiva Toikan Fauna-lasimaljasta Letkun rompetorilla.

Kaupat jäivät ainakin tuossa vaiheessa syntymättä mutta Seppäsen ystävätär Kirsti Saari tekee löydön. Herkkä kaulakoru vanhasta hopeasta löytää uudenkodin.

 

Seppänen ja Saari ovat Letkun kesäasukkaita, eivätkä ensimmäistä kertaa vanhan tavaran perässä. Mielenkiinnon kohteena ovat ennen kaikkea vanhat kotimaiset astiat, korut ja tekstiilit.

-Vanha tavara on esteettinen silmälle ja kestää aikaa. Ja ovathan käsityöt tulleet uudelleen muotiin. Rompetoreilta ja huutokaupoista voi löytää jotain ainutkertaista, Saari toteaa.

Seppänen kuvailee kotiaan modernisti sisustetuksi. Vanhat koriste-esineet eivät kuitenkaan riitele modernien linjojen kanssa.

-Kyllä näille paikka löytyy. Joko vitriinistä tai lasiseinän ulkopuolelta.

-Katseenvangitsijoiksi, Saari toteaa ja nimeää rakkaimmaksi löydökseen vanhan kahvimyllyn.

-Se on samalla muisto lapsuudesta.

Kahvimylly etsii vielä paikkaansa mutta nököttää toki nytkin näkyvällä paikalla hyllyn päällä.

 

Raumalta Letkulle saapunut Pirkko Rantanen oli vasta toista kertaa myyntipuuhissa tänä kesänä.

-Ennen olimme kaupustelemassa joka viikonloppuna, mutta terveys on vähän reistaillut ja tahti rauhoittunut, Rantanen kertoo.

Myyntikohteensa Rantanen löytää pitkälti huutokaupoista. Toisinaan kanta-asiakkaat antavat toimeksiantoja ja Rantanen metsästää halutut kohteet.

-Joskus se on helpompaa, toisinaan ei tunnut onnistuvan millään.

Rantanen uskoo, että rompetoreilla on vetovoimansa myös tulevaisuudessa.

-Antiikin arvo säilyy ja ovat nämä tapahtumat niin mukavia meille myyjillekin, Rantanen myhäilee ja paljastaa myös oman kodin täyttyneen lasiesineistä.

-Isäntä on tehnyt useamman vitriinin ja täynnä ovat.

 

Letkun rompetori järjestettiin nyt ensimmäisen kerran Letkun pirtin vieressä. Letkun aktiiveilla on jopa laajentumissuunnitelmia tuleville vuosille mutta ensin vedetään yhteen tämän vuoden kokemukset.

-Ties vaikka haastetaan Somerniemen tori, Juha Touru velmuilee.

Letkun superlauantaihin mahtui myös monenmoista lapsille sekä illan tanssit. Tapahtuman tuotto lahjoitetaan kylän pienimmille ja heidän musiikkiharrastuksilleen.

 

Seppänen ja Saari pitivät rompetorin tunnelmasta ja tarjonnasta.

-Mies on jo aivan kyllästynyt. Ei arvannut, että tämä on näin iso tapahtuma, Seppänen nauroi ja suuntasi ystävättärensä kanssa kohti seuraavaa kojua. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic