Lounais-Häme Loimaa

Katso ruokaa uusin silmin – Maatalousmuseo Sarka kutsuu Ruokahaasteeseen

Haasteissa kehotetaan esimerkiksi kokeilemaan jotakin uutta vihannesta ruoanlaitossa tai suunnittelemaan ateria tietyn värin perusteella.
Ruokahaaste koostuu 50 ruokaan eri tavoin liittyvästä haasteesta. Kuva: Esko Tuovinen
Ruokahaaste koostuu 50 ruokaan eri tavoin liittyvästä haasteesta. Kuva: Esko Tuovinen

Katso vuonna 2020 ruokaa uusin silmin ja lähde mukaan kokemaan ruokailoa ja haastamaan ruokailutottumuksesi. Näin todetaan Ruokahaaste2020:ssa. Helsingissä oleva Hotelli- ja ravintolamuseo sekä Loimaalla toimivan Suomen maatalousmuseo Saran Ruokamuseo haastavat kaikki mukaan monipuoliseen Ruokahaasteeseen.

Ruokahaaste2020 kannustaa kokeilemaan erilaisia ruokaan liittyviä tapoja ja tekoja, testaamaan uusia raaka-aineita, reseptejä sekä pohtimaan ruokavalintoja ja omaa suhdetta ruokaan.

Muistele lapsuuden herkkua

Ruokahaaste koostuu 50 ruokaan eri tavoin liittyvästä haasteesta, jotka on tarkoitus suorittaa vuoden 2020 aikana. Haasteissa kehotetaan esimerkiksi kokeilemaan jotakin uutta vihannesta ruoanlaitossa tai suunnittelemaan ateria tietyn värin perusteella. Haasteissa kannustetaan myös esimerkiksi muistelemaan jotakin lapsuuden herkkua tai lempiruokaa ja valmistamaan sitä, kattamaan arkinen ruokapöytä erityisen kauniisti tai miettimään 1–3 asiaa, jotka voi tehdä oman ruokahävikkinsä vähentämiseksi.

Ruokahaaste2020 on saanut inspiraationsa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen lukuhaasteesta sekä Museokortin museohaasteesta.

Haaste on suunnattu kaikille asuinpaikasta, iästä, sukupuolesta tai elämäntilanteesta riippumatta. Ruoanlaitosta tai esimerkiksi ruokatrendeistä ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tai tietoa. Osa haasteista kannustaa suoraan syömään yhdessä, mutta lähes minkä tahansa haasteen voi suorittaa myös yhdessä jonkun kanssa.

Haasteen etenemisestä voi kertoa somessa

Lista haasteista löytyy Sarka-museon nettisivuilta: https://www.sarka.fi/ruokahaaste2020/.

Jokainen voi suorittaa haasteet omalla tavallaan ja keskittyä halutessaan haasteisiin, jotka kiinnostavat erityisesti tai tuntuvat omassa arjessa hyödyllisiltä.

Oman haasteen etenemisestä voi kertoa somessa tunnuksella #ruokahaaste2020. Ruokahaasteen kaikille avoimessa Facebook-ryhmässä jaetaan vinkkejä ja kokemuksia haasteiden toteuttamisesta. Lisäksi joka kuukausi arvotaan palkintoja niiden kesken, jotka ovat tehneet ruokahaasteesta julkaisun Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin ja merkinneet sen tunnuksilla #ruokahaaste2020, #hotellijaravintolamuseo ja #sarkamuseo. FL

Lue myös: Ruokahävikkiä vähennetään tiekartan avulla – Luonnonvarakeskus johtaa hanketta

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic