Lounais-Häme Forssa

Katso video: Ihanat ja innokkaat oppilaat harjoittelevat pentujen leikkikoulussa koirien perustaitoja

"Allin mielestä pentukoulussa ovat parasta toiset koirat."
Satu Rimpiläinen ja Alli suorittavat mielellään pentujen leikkikoulussa erilaisia tehtäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Satu Rimpiläinen ja Alli suorittavat mielellään pentujen leikkikoulussa erilaisia tehtäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koiranpentujen leikkikoulussa on niin innokkaita oppilaita, ettei niitä tarvitse patistella suorittamaan annettuja tehtäviä. Forssan Palveluskoirat ry:n järjestämä pentujen leikkikoulu kokoontuu lauantaisin yhdistyksen hallissa.

– Pentukoirat ovat ihania oppilaita, sillä ne ovat niin innostuneita kaikesta ja on mukava seurata niiden kehitystä. Niiden omistajat ovat myös innokkaita harrastajia, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan kaikkia lajeja, joita yhdistyksemme toimintaan kuuluu, pentujen leikkikoulun vetäjä Sisko Anttila sanoo.

Sisko Anttila vetää pentujen leikkikoulua. Hän seuraa hymyillen koirien suorituksia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sisko Anttila vetää pentujen leikkikoulua. Hän seuraa hymyillen koirien suorituksia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Anttila ja Forssan Palveluskoirat ry:n jäsensihteeri Jenni Lahtonen kertovat, että penturyhmään ovat tervetulleita kaikki alle vuoden ikäiset pennut. Nuorimmat mukana olevat pennut ovat hieman yli neljän kuukauden ikäisiä.

– Mukaan voi tulla, kun rokotukset ovat kunnossa, Lahtonen sanoo.

Kaikenrotuiset ja monirotuiset tervetulleita

Pentukouluun saavat osallistua niin kaikenrotuiset kuin monirotuisetkin koirat. Leikkikoulussa harjoitellaan perustaitoja, kuten esimerkiksi sosiaalisuutta, kohtaamisia ja ohittamisia, rauhoittumista ja luoksetuloa. Koulussa tutustutaan Palveluskoirien toimintaan kuuluviin eri lajeihin, kuten agilityyn, rally-tokoon ja nose workiin. Koulu alkaa kello 18 ja kestää kerralla noin tunnin, ja oppitunnin päätteeksi pennut saavat leikkiä yhdessä ja tutustua toisiinsa.

– Olemme järjestäneet pentujen leikkikoulua parin kolmen vuoden ajan. Kokoonnumme viikoittain kesä- ja joululomaa lukuun ottamatta. Osallistujamäärä on lisääntynyt koko ajan. Pentuja on nyt mukana kertaa kohti toistakymmentä. Mukaan voi tulla drive-in-periaatteella milloin itselle sopii. Leikkikoulu maksaa yhdistyksen jäsenille viisi euroa kerralta, ja muille kertamaksu on kymmenen euroa, Anttila kertoo.

Anttilan mukaan koirien opetuksen periaatteena on saada koira tarjoamaan oikeanlaista käytöstä.

– Kun koira käyttäytyy oikein, se saa palkinnon. Väärästä käytöksestä ei kuitenkaan anneta moitteita vaan sitä ei noteerata lainkaan, Anttila kertoo.

Maisa oppii yhdessäoloa

Forssalainen Marianne Kaipila tuli pentujen leikkikouluun kuuden kuukauden ikäisen staffin, Maisan, kanssa.

– Maisa tykkää käydä pentukoulussa, ja se toteuttaa mielellään erilaisia käskyjä ja tehtäviä. On myös tärkeää, että Maisa oppii pentukoulussa sosiaalisuutta ja yhdessäoloa toisten samanikäisten koirien kanssa. Maisa on seurakoira, jonka kanssa perusarki on helpompaa, kun se on oppinut koirien perustaidot, Kaipila sanoo.

Marianne Kaipila ja Maisa viihtyvät pentujen leikkikoulussa. Maisa on innoissaan saadessaan toteuttaa annettuja käskyjä.

Kaipilalla on myös 4-vuotias James-koira, jonka kanssa hän käy isompien koirien virikeryhmässä.

– Koirissa on parasta niiden uskollinen rakkaus, mikä näkyy vaikkapa siinä, miten ne aina ottavat kotiin palatessa ilolla vastaan, Kaipila kertoo.

Tammelalainen Satu Rimpiläinen toi pentujen leikkikouluun beauceron-rotuisen Allin, joka on kahdeksan kuukauden ikäinen.

– Allin mielestä pentukoulussa ovat parasta toiset koirat, Rimpiläinen toteaa hymyillen. FL

Video pentujen leikkikoulusta:

 

Lue lisää koirien kanssa harrastamisesta: Koirat paimentavat kilpaa Tammelassa – ”Harrastus on hyvin koukuttava”

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic