Lounais-Häme Forssa

Katso video: Olympiaedustaja tekee Free Skate -elokuvan stunttiluistelijana huikeita temppuja Forssan jäähallissa

Jäällä taituroi belgialainen huipputaitoluistelija Loena Hendrickx, joka suorittaa elokuvan päähenkilön vaikeimmat ja huikeimmat temput stunttiluistelijan roolissa.
Free Skate -elokuvan kuvausryhmä taltioi Loena Hendrickxin esittämät näyttävät temput. Kuva: Lassi Puhtimäki
Free Skate -elokuvan kuvausryhmä taltioi Loena Hendrickxin esittämät näyttävät temput. Kuva: Lassi Puhtimäki

Näyttäviä kolmoishyppyjä, taidokkaita piruetteja ja muita maailmanluokan taitoluistelusuorituksia nähtiin Forssan jäähallissa maanantai-illalla. Jäähallissa oli menossa taitoluistelumaailmaan sijoittuvan Free Skate -elokuvan kuvaukset. Jäällä taituroi belgialainen huipputaitoluistelija Loena Hendrickx, joka suorittaa elokuvan päähenkilön vaikeimmat ja huikeimmat temput stunttiluistelijan roolissa.

Hendrickx on Belgian olympiaedustaja vuodelta 2018, moninkertainen Belgian mestari ja arvostetun Nebelhorn Trophyn pronssimitalisti. Free Skaten ohjaajan Roope Oleniuksen mukaan Hendrickxin tasoisen huippuluistelijan saaminen elokuvaan oli mahtavaa.

Ohjaaja Roope Olenius ja kuvaaja Mikko Kaurio valmistelevat Free Skate -elokuvan kuvauksia Forssan jäähallissa. Stunttinäyttelijä Loena Hendrickx odottaa, milloin hän pääsee esittämään taitojaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Kun Hendrickx esitti maailmanluokan temppujaan, koko kuvausryhmä meni hiljaiseksi, Olenius sanoi.

Loena Hendrickx innoissaan

Free Skate -elokuvan pääosassa nähdään Veera W. Vilo, joka on myös käsikirjoittanut elokuvan. Vilo oli myös vaikuttunut Hendrickxin taidoista.

– Oli aivan kuin taikaa, kun hän täräytti ensimmäisen kerran täydellisen kolmoishypyn, Vilo sanoi.

Koreografi Adam Solya tuli Suomeen taitoluistelija Loena Hendrickxin kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Loena Hendrickx oli innoissaan siitä, että on mukana elokuvassa.

– On suuri kunnia, että olen saanut mahdollisuuden esiintyä elokuvassa. Olin aluksi hiukan hermostunut, mutta kuvausten alettua oloni on jo hyvin luottavainen. Odotan todella paljon sitä, että saan nähdä koko elokuvan valmiina, Hendrickx totesi.

Olympialaisissakin kilpaillut Loena Hendrickx esitti maailmanluokan taitoluistelua Forssan jäähallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Free Skate on trilleri, jossa venäläinen huippuluistelija loikkaa rajan yli Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että ongelmien kohtaaminen on hänelle ainoa reitti vapauteen ja maailman huipulle.

Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Leena Uotila, Karoliina Blackburn, Jevgeni Haukka, Miikka J. Anttila, Saara Elina, Regina Launivuo, Ilona Chevakova ja Viivi Pumpanen. Forssasta mukana on noin 40 avustajaa.

Sivutaan jopa ihmiskauppaa

Elokuvassa puhutaan englantia, suomea ja venäjää, ja se on Bright Fame Picturesin tuotantoa. Elokuva nojaa vaiettuihin naisurheilijoiden tarinoihin ympäri maailman sekä näyttelijä- ja tekijätiimin omakohtaisiin kokemuksiin huippu-urheilusta. Vilo on joukkuevoimistelun maailmanmestari 2008, ja yksi tuottajista Teea Siltanen on muodostelmaluistelun maailmanmestari 2013.

– Elokuvassa on hyvin karuja kuvauksia, joissa sivutaan jopa ihmiskauppaa. Mukana on myös taitoluistelun kaltaisen estetiikkalajin ongelmia, joita ovat esimerkiksi syömishäiriöt, kovat paineet ja paikoin överiksi vedetyt treenit. Elokuva on ajankohtainen myös metoo-kampanjan takia. Toisaalta elokuva on myös kasvutarina, jossa kuvataan matkaa vaikeuksista voittoon, Vilo sanoo.

Elokuvaa on kuvattu Forssan lisäksi Hämeenlinnassa, Espoossa ja Porissa. Kuvaukset jatkuvat tällä viikolla vielä Espoossa ja torstaina Hämeenlinnassa. Free Skaten on tarkoitus saada ensi-iltansa vuonna 2020. FL

Juttua päivitetty 17.12.2019: Lisätty valokuvia

Lue myös: Ohjaaja: ”Tällaista ei ole ennen tapahtunut” – Forssassa oli kaikki valmiina urheilutrillerin kuvauksiin

Video Loena Hendrickxista:

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic