Lounais-Häme Forssa

Kätsy sai viimein toimintansa vauhtiin – Seudun ainoa käsityöyhdistys herättää runsaasti kiinnostusta

Korona on hidastanut uuden yhdistyksen starttia. Kesän toinen kädentaitotapahtuma järjestetään lauantaina.
Kätsy ry:n toinen myyntitapahtuma järjestetään lauantaina Puistolinnassa. Rahastonhoitaja Marica Seutu (edessä) ja puheenjohtaja Päivi Pyöli järjestelevät paikkoja. Yrittäjien ja käsityöhenkisten ihmisten kiinnostus toimintaa kohtaan on ollut vilkasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kätsy ry:n toinen myyntitapahtuma järjestetään lauantaina Puistolinnassa. Rahastonhoitaja Marica Seutu (edessä) ja puheenjohtaja Päivi Pyöli järjestelevät paikkoja. Yrittäjien ja käsityöhenkisten ihmisten kiinnostus toimintaa kohtaan on ollut vilkasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kätsy ry:n ensimmäinen kädentaitotapahtuma oli yhdistyksen puuhanaisille myönteinen yllätys. Koronan koteihin eristämät ihmiset uskaltautuivat liikkeelle ja luomuksiaan kauppasi kymmenkunta kädentaitajaa.

– Asiakkaita ja myyjiä oli hyvin. Paikalle tuli ihmisiä enemmän kuin epäilimme, vaikka päivä oli todella kuuma. Seuraava tapahtuma järjestetään nyt lauantaina ja myyjiä on tulossa lähemmäs 20, Kätsy ry:n rahastonhoitaja Marica Seutu iloitsee.

Toiveissa on, että käsitöiden ystävät löytävät paikalle entistä suuremmalla joukolla.

Suunnitelmia riittää paljon

Kädentaidoista elantonsa saavat yrittäjät ja käsityöharrastajat Lounais-Hämeessä yhteen kokoavan yhdistyksen oli määrä aloittaa käsityötapahtumat jo huhtikuussa.

Suunnitteilla oli myös käsityömyymälän avaaminen kesän matkailusesongin ajaksi. Korona laittoi kuitenkin toiminnan jäihin.

– Tulevaisuudessa tarkoituksena on, että tapahtumia olisi kerran kuukaudessa, jotta sekä myyjät että asiakkaat oppisivat löytämään meidät. Kesäksi oli suuret suunnitelmat myymälästä, mutta emme uskaltaneet niitä vielä toteuttaa, Seutu selvittää.

Kuukausittaisten myyntitapahtumien lisäksi mietinnässä on käsityömyymälän perustaminen joulusesongiksi ja tulevaksi kesäksi.

– Nyt katsomme rauhassa, mikä on näiden tapahtumien vastaanotto. Toiminta etsii vielä uomiaan. Puistolinnassa tilat ovat tällaiselle tapahtumalle sopivat, mutta mahdollisille isommille tapahtumille tarvitaan isompi tila, Marica Seutu aprikoi.

Toistaiseksi myyntipöytien taakse on otettu vain yhdistyksen jäseniä. Isompiin tapahtumiin otetaan mukaan myös muita harrastajia.

Yhdistyksen toiminta kiinnostaa

Kesällä 2019 perustettu yhdistys on saanut todella innostuneen vastaanoton. Jäseninä on tällä hetkellä noin 30 kädentaitajaa pääasiassa Forssasta, Jokioisilta ja Tammelasta. Joukossa on niin yrittäjiä kuin yksityishenkilöitäkin. Keväällä yhdistystä markkinoitiin näkyvästi ja kiinnostustakin oli runsaasti.

– Nyt kun taas pääsemme toteuttamaan asioita, yritämme saada kaikki kiinnostuneet toimintaan mukaan. Forssan seudulta on puuttunut aikaisemmin oikea käsityöläisille suunnattu yhdistys. Ihmiset haluavat selkeästi olla osallistumassa ja vaikuttamassa toimintaan. Kädentaidot koetaan tärkeäksi asiaksi, jolle halutaan antaa myös omaa aikaa, Marica Seutu toteaa.

Yhdistyksen suunnitelmissa on järjestää jatkossa myös erilaisia kädentaitokursseja.

– Meillä on mukana monen alan osaajia, jotka ovat innostuneita pitämään kursseja ja tulemaan kursseille mukaan. Kansalaisopiston tai alueen koulujen kanssa emme kilpaile. Yhteistyö on voimaa ja haluamme järjestää nykyistä tarjontaa täydentävää toimintaa. FL

Kätsy ry:n toinen myyntitapahtuma Puistolinnassa la 11.7. klo 9-14.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic