Lounais-Häme

Katujen taiturit taas koolle

Torikadulla pelataan tänään lauantaina katusählyn SM-kiertueen osakilpailu. Sarjojensa voittajille on tarjolla paikka SM-lopputurnaukseen, joka pelataan syyskuun alussa Helsingissä.

Holjien yhteydessä pelattava turnaus houkutteli mukaan kahdeksan joukkuetta. Viime vuonna joukkueita oli reilusti tuplamäärä, mikä saa osakilpailun järjestäjät miettimään, onko Holja-viikonvaihde kuitenkaan paras ajankohta tapahtumalle.

-Enemmänkin olisi mahtunut mukaan. Viime vuonna oli 19 joukkuetta, kertovat turnausvastaavat Pasi Lehtonen ja Jani Vuorela Forssan Suuppareista.

-Puolet enemmän olisi otettu mukaan. Täytyy miettiä, onko tämä ajankohta turnaukselle sittenkään paras mahdollinen. Nyt osanottoon kyllä vaikuttaa sekin, että vastaavia karsintaturnauksia pelataan samaan aikaan muun muassa Turussa ja Paneliassa, kaksikko jatkaa.

Forssassa pelataan miesten lohko ja firmalohko. Suosikeiksi Lehtonen veikkaa Sweatia ja IPK Häshlinkiä, jotka koostuvat paikallisista palloilutaitureita.

Järjestäjät kaipaavat turnauksen ajaksi hyvää keliä. Pelit alkavat kymmeneltä.

-Toiveissa on kuiva, aurinkoinen keli. Tuuli haittaa pelaamista, ja jos sataa, voi tulla liukasta.

Katusählypelit pelataan tavallista salibandyä pienemmällä kentällä. Pelit ovat vauhdikkaita, ja meno voi äityä reippaaksi. Asfaltti-ihottuma ei ole tuntematon käsite pelaajille.

-Viime kerralla ainakin piti korjailla hajonneita laitoja, Vuorela muistaa.

-Peleissä on intensiteettiä. Jatkopaikoista taistellaan tosissaan, pelien jälkeen ollaan sitten taas kavereita, Lehtonen lisää.

Katusählyn Suomen mestaruuksista pelataan tänä kesänä jo 21. kerran. Salibandyliiton jäsenseurat vastaavat eri puolilla maata pelattavista karsintaturnauksista.

Katusählyssä on samaan aikaan kentällä kolme pelaajaa per joukkue. Maalivahteja ei ole, eikä pelaaja saa mennä maalin edessä olevalle maalialueelle. Maalina käytetään minisählymaalia.

Peliaika 1 x 12 minuuttia.

-Hyvälle puolustukselle voi olla hankalaa tehdä maaleja, ainakin jos joku isokokoinen pelaaja parkkeeraa lähelle maalia. Toisaalta katusählyssä pystytään laukomaan maaleja hyvinkin kaukaa.

Karsintaturnausten sarjavoittajat etevät suureen SM-lopputurnaukseen, joka pelataan 3. syyskuuta Kampin Narinkkatorilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti