Lounais-Häme

Kaukjärven rantojen osayleiskaava pätee

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, joka koski Tammelan kunnanvaltuuston päätöstä hyväksyä Kaukjärven rantojen osayleiskaava.

Kaksi valittajaa vaati, että Tammelan kunnanvaltuuston elokuinen päätös on kumottava, koska heidän omistamansa kiinteistön ympärille tulevat omakotitontit laskevat heidän kesähuvilapaikkansa virkistys- ja rahallista arvoa sekä peltomaisema ja luonnonrauha lintuineen menetetään ja liikenne lisääntyy.

Hallinto-oikeuden mukaan kaavassa on riittävällä tavalla otettu huomioon maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen eikä yleiskaava aiheuta maanomistajalle kohtuutonta haittaa. Luontoselvityksiä voi oikeuden mielestä pitää riittävinä eikä niissä löytynyt erityisiä luontoarvoja. Hallinto-oikeus arvioi, ettei liikenne alueella kasva merkittävästi, koska uusien asuinalueiden määrä on vähäinen.

Valtuuston hyväksymää lainmukaista kaavaa ei voi oikeuden mukaan kumota sillä perusteella, että alueelle olisi valittajan mielestä tarkoituksenmukaisempaa laatia osin toisenlainen kaava.

Uusimmat

Fingerpori

comic