Lounais-Häme

Kauppojen palvelutarjonta monipuolistuu

Kaupat houkuttelevat asiakkaita, tai haluavat tarjota asiakkailleen entistä monipuolisempaa ja parempaa palvelua monin eri tavoin. Yhä useampi elintarvikemyymälä panostaa myös nettikauppaan ja ilmiö on rantautunut suuremmista kaupungeista myös Lounais-Hämeeseen.

K-Supermarket Härkätie aloitti elintarvikkeiden tilaa ja nouda -nettikaupan lokakuussa. Samanlaisen palvelun aloitti K-Supermarket Forssa tammikuussa.

Härkätien yrittäjä Mika Pukkilan mukaan palvelu on otettu vastaan todella hyvin, mutta sen käyttö on ollut toistaiseksi maltillista.

-Toivomme toki, että asiakas kävisi fyysisesti kaupassa, mutta tämä on palvelu muiden joukossa. Uskon tämän leviävän isoista kaupungeista pienempiin ja haluamme olla pelissä mukana, Pukkila sanoo.

Myös Forssassa palvelu on otettu vastaan positiivisesti, vaikka mitään ryntäystä ei vielä ole koettukaan. Ei, vaikka yrittäjäpariskunta Hanna Käppi ja Juho Kuisma lupaa keruupalvelun ainakin tammikuun ajan ilmaisena, eli asiakas maksaa vain ostoksista.

-Toivottavasti ihmiset uskaltaisivat kokeilla palvelua. Toivomme myös palautetta siitä, miten palvelu on koettu, jotta voimme tarvittaessa muuttaa tiettyjä käytäntöjä ja saada siitä mahdollisimman toimiva. Esimerkiksi palvelun kautta ostettavia tuotteita voi toivoa, Käppi kannustaa.

 

Käytännössä kuvio toimii niin, että asiakas tekee nettisivulla k-ruoka.fi/kauppa tilauksen, joka välittyy kaupalle. Myymälässä ostokset pakataan ekologisesti pahvilaatikkoon. Kun asiakas saapuu noutopisteelle kaupan parkkipaikalle, hän lähettää tekstiviestin annettuun puhelinnumeroon ja kauppa toimittaa tuotteet asiakkaalle.

Tuotteet voi maksaa pankkikortilla paikan päällä, niitä ei siis makseta nettikaupan yhteydessä.

-Jos tilaus esimerkiksi lähtee liian aikaisin tai siinä on muita epäselvyyksiä, saamme selvitettyä ne kun asiakas soittaa kaupan puhelinnumeroon, Käppi kertoo.

Sekä Käppi että Pukkila vakuuttavat kaupan panostavan nettiostoksissakin laatuun. Käytännössä asiakkaalle toimitetaan mahdollisimman tuoreita ja pitkäkäyttöisiä tuotteita.

Alkoholia ja tupakkatuotteita palvelun kautta ei voi ostaa.

 

Sekä Forssassa että Somerolla kauppiaat ovat havainneet, että palvelulle suurin kysyntä lapsiperheiden keskuudessa. Somerolla keruumaksu on 4,90 euroa, mutta yli 100 euron ostokset toimitetaan ilmaiseksi. Pukkilan mukaan Härkätiellä netin kautta tehdyt ostokset ovatkin pääosin yli 100 euron arvoisia.

-Somerolla on paljon kesäasukkaita ja odotan kesän tullen heidän käyttävän palvelua, Pukkila sanoo.

-Myös yritykset ovat tehneet hankintoja netin kautta, vanhemmalta väeltä vielä tilauksia odotetaan. Jonkunlaista tietoteknistä osaamista palvelu toki vaatii, muttei ihmeitä, Käppi toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic