Lounais-Häme

Kaupungilta valtiolle siirtynyt Vankila nousi heti yleisön suosikiksi – kaikkien aikojen kävijäennätys

Vankilamuseossa kävi viime vuonna yli 30 000 vierailijaa, mikä on museon ennätys. Kuva: Riku Hasari
Vankilamuseossa kävi viime vuonna yli 30 000 vierailijaa, mikä on museon ennätys. Kuva: Riku Hasari

Suomen museot ja linnat tekivät viime vuonna kaikkien aikojen kävijäennätyksen. Eniten kävijämääräänsä kasvatti Hämeen linna, jossa vieraili vuonna 2019 peräti 14 prosenttia enemmän väkeä kuin vuotta aiemmin.

Viime vuonna Hämeen linnassa valmistuivat pysyvä Rikkauksien Häme -näyttely ja asevitriini. Myös museokaupan tilat uudistuivat. Kaikkiaan Hämeen linnassa vieraili 111 822 kävijää.

Myös uudestaan avattu museo Vankila nousi heti yleisön suosikiksi. Vaikka Vankila avattiin vasta toukokuussa, se saavutti kaikkien aikojen ennätyksensä. Kävijöitä kirjattiin touko-joulukuussa 31 455. Aiemmin Vankilamuseota ylläpiti Hämeenlinnan kaupunki, nykyisin Kansallismuseo.

Kaikkiaan Suomen kansallismuseon avoinna pitämissä kymmenessä museokohteessa vieraili vuoden 2019 aikana yhteensä 762 481 kävijää. Se on noin seitsemän prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Keskimäärin joka viides vierailija käytti Museokorttia.

Suomen kansallismuseon mukaan sen toiminnassa on viime aikoina korostunut se, että kaikille avoimessa museossa jokainen saa kokea ja tuntea omalla tavallaan.

– Parhaimmillaan voimme toiminnallamme parantaa edellytyksiä monenlaiselle vuorovaikutukselle ja ymmärrykselle ja vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen resilienssiä nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa, sanoo vs. ylijohtaja Tiina Mertanen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic