Lounais-Häme

Kaupungin tonttien ja rakennuspaikkojen varausmaksut nousevat roimasti Somerolla

Someron rakennuspaikkojen varausmaksut nousevat.

Someron kaupunginhallitus päätti maksujen korotuksesta osana laajempaa tonttien varauskäytännön uudistusta.

Maksujen myötä päivittyvät myös kaupungin myymien tonttien ja rakennuspaikkojen varauskäytännöt.

-Varsinaisia ongelmia ei varauskäytännössä ole aiemminkaan ollut. Tässä haluttiin selkeyttää toimintatapaa, kaikkia asioita ei ollut myöskään ollenkaan kirjattu ylös aiemmin, Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen sanoo.

 

Omakoti- ja paritalotonttien varausmaksu nousee 170 eurosta 300 euroon ja rivitalotontin 300 eurosta 600 euroon. Teollisuus- ja liikerakentamistonttien varausmaksu on 300 euroa. Maksu hyvitetään ostajalle toteutuneen kaupan yhteydessä.

Mäkisen mukaan maksujen tasoa on yhdenmukaistettu samaan skaalaan muitten kuntien kanssa.

 

Jatkossa kaupungin myymiä rakennuspaikkoja voi varata kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jos varausjakso on pidempi, veloitetaan kuuden kuukauden jälkeisestä ajasta uusi varausmaksu.

Yksityishenkilöllä voi olla voimassaoleva varaus yhdestä asuntorakennuspaikasta kerrallaan. Asuntoja myyntiin rakentavalla rakennusliikkeellä tai vastaavalla toimijalla voi olla yhtäaikaisesti enintään kolme varausta.

Uusien kaava-alueiden rakennuspaikkojen myynnin aloittamisesta tiedotetaan jatkossa viikkoa ennen kuin varauksia aletaan ottaa vastaan. Viiden ensimmäisen varaustenjättöpäivän sisällä jätetyt varaukset ovat keskenään samanvertaisia. Jos niitä tulee useita, arvotaan varausten keskinäinen järjestys arvalla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic