Lounais-Häme Forssa

Kaupungin työntekijä voi saada esimerkillisestä työsuorituksesta riihikuivaa – Forssan kaupunki ottaa käyttöön pika- ja kertapalkkiot

Esimerkillisestä työsuorituksesta voi saada 100–500 euron kertapalkkion
Forssan kaupunki ottaa uusia konsteja käyttöön henkilöstön palkitsemisessa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan kaupunki ottaa uusia konsteja käyttöön henkilöstön palkitsemisessa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunki ottaa vuodenvaihteessa käyttöön uudistetun mallin henkilöstön kannustamiseen ja palkitsemiseen sekä huomionosoituksiin ja virkistystoimintaan.

Uusia palkitsemismuotoja Forssassa ovat pikapalkkio ja kertapalkkio.

Lähiesimies voi pikapalkkiolla antaa yksittäiselle työntekijälle tai tiimille tunnustusta esimerkiksi mainiosta työsuorituksesta. Pikapalkkio voi olla jokunen liikuntaseteli, Vesihelmi-lipuke, lounaslipuke tai palkallinen lyhyt vapaa.

Kertapalkkio on toimialajohtajan päättämä 100–500 euron rahapalkkio yksilölle tai ryhmän jäsenelle. Kertapalkkio on tarkoitettu annettavaksi erittäin hyvästä ja esimerkillisestä työsuorituksesta tai vaikka tuottavuutta ja tehokkuutta lisäävistä toimista.

Palkitsemisasiakirja korostaa, että aineettomat palkitsemisen tavat kuten arvostuksen osoittaminen, joustavat työaikajärjestelyt ja hyvät työskentelyolosuhteet edistävät merkittävästi henkilöstön hyvinvointia, vaikka ne usein jäävät huomiotta.

Aineellinen palkitseminen tarkoittaa mm. henkilökohtaista lisää, liikuntasetelijärjestelmää, merkkipäivien ja pitkäaikaisen palvelun huomioimista sekä virkistys- ja hyvinvointitoiminnan tukea.

 

Huomionosoituksia ja virkistystoimintaa koskeva ohje uudistaa Forssan kaupungin käytäntöjä. Pitkäaikaisen palvelun, 20, 30 ja 40 vuotta, lahjan tai kohdennetun lahjakortin arvo on jatkossa palveluvuosista riippumatta sama 300 euroa. Aiemmin euromäärä nousi porrastetusti. Lisäksi vaihtoehtona on ottaa rahan sijasta kaksi päivää palkallista vapaata.

Kaupunki muistaa luottamushenkilöitä pyöreitä vuosista ja henkilöstöä 50 ja 60 ikävuoden täyttämisestä 200 euron lahjalla tai lahjakortilla. Summa ei enää nouse porrastetusti. Eläkkeelle jäävä saa samoin 200 euron lahjan tai lahjakortin.

Henkilöstöpäällikkö Esa Sinisalo toteaa porrastuksesta luovutun, koska normaalien ikälisien lisäksi palvelusvuosista, ikääntymisestä ja eläkkeelle jäämisestä koitui tavallaan moninkertaista palkitsemista uran loppupäähän. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic