Lounais-Häme

Kaupungin viheralueet esittelyssä: "Tämä on vähän kuin koko Forssan esittelyfilmi". Katso video.

​Kaupungin vehreys avautuu heti ensimmäisistä kuvista. Matka jatkuu joelle melomaan, harjulle patikoimaan ja talvisissa puistomaisemissa hiihtämään.

Forssan kaupungin uusi video esittelee kansallista kaupunkipuistoa, joka kattaa kaikki kaupungin viheralueet. Video julkaistiin maanantaina kaupungin sivuilla ja Youtubessa.

-Loimijoki on yksi seudun elementeistä. Sitten on agraarimaiseman alue, johon kuuluu muun muassa tämä luonnonsuojelualue ja peltomaisemat, joiden takaa mahtavasti pilkottavat tehtaan tornit.

-Yksi taas on Tammelasta Jokioisiin tuleva harjuselänne. Siitä hieno yksityiskohta videossa on Mäkilammin frisbeegolf, kertoo kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm.

 

Forssan laajat viheralueet saivat 2015 virallisen kansallisen kaupunkipuiston statuksen. Suomessa on nyt yhteensä yhdeksän kaupunkipuistoa, joista loput sijaitsevat Hämeenlinnassa, Porissa, Heinolassa, Hangossa, Porvoossa, Turussa, Kotkassa ja Kuopiossa.

-Minullakin on toive, että puistot otettaisiin täälläkin käyttöön. Että ihmiset tulisivat piknikille, menisivät polkupyörillä töihin puistojen kautta ja muuta, Grönholm toivoo.

Myös yrittäjät ovat olleet videon yhteistyökumppaneina. Ravintola Vispilä myy piknikkoreja ja Antin Konditorialla on oma kansallisen kaupunkipuiston leivos.

 

Forssan kaupunkipuiston koko pinta-ala on noin 850 hehtaaria. Siihen kuuluu myös hieman syrjäinen, 47 hehtaarin kokoinen Salmistonmäen-Loimalammin luonnonsuojelualue, missä edes monet forssalaiset eivät ole juuri vierailleet.

-Tämä on arvokas lounaishämäläinen perinnemaisema, jossa on ollut kytö-, keto- ja hakamaista aluetta jo 1800-luvulta, Grönholm kertoo.

Luonto on alueella ainutlaatuinen. Lintutorni tuli Salmistonmäelle 80-luvun lopulla. Loimalammilta on sittemmin havaittu 54 eri lintulajia, 27 perhoslajia ja harvinaisempaa kasvillisuutta, kuten keltamataraa ja ketoneilikkaa.

 

Kaupunginpuistovideon toteutti mainostoimisto Mainossatama oy. Toimitusjohtaja Mika Sulosesta videolla näkyy hyvin kuinka hyvät, moninaiset puistot ja harjut Forssan alueella on.

-Meillä on Yhtiönpuisto, Ankkalamminpuisto ja Mäkilammin alue. Samoin pyöräily- ja kävelyreitit menevät tuossa joen rantaa pitkin. Onhan tämä huikea ympäristö ja on paljon myös sellaista, jota paikallinen väestö ei aina noteeraa.

Kuvaajana toimi Kalle Tulander, joka sai toimiston kanssa melko vapaat kädet vuoden pituiseen projektiin.

-Meillä on videolla mallipariskunta, jonka kautta alueita esitellään eri vuodenaikoina. He olivat todella omatoimisia ja heittäytyväisiä, ei tarvinnut paljoa ohjata, Tulander kehuu.

Grönholm kertoo itse ihastuneensa videoon.

-Näin silloin itse työntekijänä työmme muiden silmin, Tämä ei ole pelkkä puistofilmi, vaan vähän kuin koko Forssan esittelyfilmi.

-Kotiseuturakkautta, Sulonen lisää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic