Lounais-Häme Forssa/Tammela

Kaupunginhallitukselta ehdollista vihreää Forssan ja Tammelan yhteiselle kirjastoautolle – Ehtona on valtion erityisavustus

Forssan kirjastoauto alkaa olla käyttöikänsä lopussa kuten Tammelankin auto. Kuva: Seppo Pessinen
Forssan kirjastoauto alkaa olla käyttöikänsä lopussa kuten Tammelankin auto. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan kaupunginhallitus hyväksyi alustavasti, että Forssan kaupunki hankkii uuden kirjastoauton yhdessä Tammelan kunnan kanssa, jos opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kaupungille ja kunnalle auton hankintaan erityisavustusta.

Kaupunginhallitus oikeutti Tammelan kunnan hakemaan erityisavustusta ministeriöltä myös Forssan kaupungin puolesta.

Alustavan selvityksen mukaan kirjastoauton hankinta voi kustantaa noin 420 000 euroa. Mikäli ministeriö myöntää täysimääräisen 125 000 euron avustuksen, kaupungin ja kunnan maksettavaksi jäisi noin 295 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyrkii tekemään avustuspäätökset vuoden 2020 lokakuussa. Lopullisen hankintapäätöksen aika on vuoden 2021 aikana. Kirjastoauto tulisi käyttöön vuonna 2022.

Kirjastoauton käyttöaika on 15–16 vuotta

Forssan ja Tammelan nykyiset kirjastoautot alkavat olla käyttöhistoriansa päässä. Kirjastoauton keskimääräinen käyttöaika on 15–16 vuotta, mikä molemmilla tulee täyteen.

Molemmat kirjastoautot palvelevat etenkin haja-asutusaluetta, kouluja, päiväkoteja, ikäihmisiä ja lähiöitä.

Nykyiset kaksi kirjastovirkailija-kuljettajaa kuljettaisivat uutta autoa kahdessa vuorossa. Reitit yhdisteltäisiin tämän mukaisesti.

Palvelu jatkuisi ilman katkoksia myös kesäisin. Palvelua on tarkoitus muutenkin parantaa,

Kaupungin ja kuntien seutukirjaston toteutuessa kirjastoautopalvelua voitaisiin mahdollisesti laajentaa muihinkin kuntiin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic