Lounais-Häme

Kaupunginhallituksen rahanjakoa syytettiin epäeettiseksi - kh hylkäsi oikaisuvaatimuksen

Forssan kaupunginhallitus päätti kesäkuun alussa jakaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpito- ja korjausavustukset. Wiksbergin kartanon viljelypalstat ry haki kaikkiaan 30 000 euroa kartanon vanhan leipomon ja verstaan kesken olevan katon ja välipohjan korjaukseen. Kaikkiaan töiden kustannukset arvioitiin yli 47 500 euroksi.

Kaupunginhallituksella oli kaupungin talousarviossa varattu jaettavana kaikkiaan 30 000 euroa. Summasta kaupunginhallitus myönsi äänestyksen jälkeen Wiksbergin kartanon viljelypalstoille avustusta 8 000 euroa, Forssan työväenyhdistykselle 17 000 euroa ja Forssan Mykkäelokuvayhdistykselle 5 000 euroa.

Lisäksi Forssan Vapaaseurakunta, joka oli hakenut pyhäkoulun wc:n kunnostamiseen 8 556 euroa, jätettiin puutteellisten suunnitelmien takia kokonaan ilman avustusta. Työväenyhdistys oli hakenut 30 000 euroa työväentalon julkisivun peruskunnostukseen ja talon ylläpitokustannuksiin. Näin haettu avustussumma oli yhteensä yli 80 000 euroa.

 

Wiksbergin kartanon viljelypalstojen puheenjohtaja Ilppo Aaltonen jätti yhdistyksen puolesta oikaisuvaatimuksen kaupunginhallituksen päätöksestä 20. kesäkuuta. Siinä todetaan jaettujen avustusten kohtelevan epätasa-arvoisesti Forssan vanhaa rakennusmiljöötä suojelevia yhdistyksiä. Oikaisuvaatimuksessa kiinnitetään huomiota siihen, että yli puolet tämän vuoden käytettävissä olevasta avustussummasta on myönnetty työväenyhdistykselle, joka on saanut talonsa maalaukseen jo 20 000 euron valtionavustuksen.

Oikaisuvaatimuksessa todetaan kaupunginhallituksen tehneen epäeettisen, vain yhtä tahoa suosivan päätöksen. Tämä loukkaa vaatimuksen mukaan yhdistysten yhdenvertaisuutta kunnallisessa päätöksenteossa. Lisäksi vaatimuksessa perätään sitä, ovatko kaikki päättäjät oikeudellisesti puolueettomia päätöksentekijöitä.

Oikaisuvaatimuksessa nostetaan myös esiin se, että kaupunginhallituksen esittelyn valmistelussa mukana olleet kaupunginarkkitehti Sirkka Köykkä ja tekninen johtaja Antti Heinilä olivat esittäneet, että työväenyhdistykselle myönnettäisiin 11 000 euroa, kartanon viljelypalstoille myös 11 000 euroa, mykkäelokuvayhdistykselle 4 400 euroa ja vapaaseurakunnalle 3 600 euroa.

Kaupunginhallituksen varsinaisena esittelijänä toimii kaupunginjohtaja.

 

Oikaisuvaatimuksessa esitettiin kaupunginhallituksen päätöksen purkua ja avustusten jakamista uudelleen.

Kaupunginhallituksen pykälätekstin valmistellut kaupunginsihteeri Matti Pietilä toteaa esittelytekstissä, että kaupunki voi päättää avustusten maksamisesta ja avustusten jakamisperusteista harkintansa mukaan.

-Oikaisuvaatimuksen tehneen yhdistyksen avustuksen määrän poikkeaminen muiden yhdistysten avustusten määrästä ei tarkoita sitä, että päätöksenteossa olisi loukattu tai vaarannettu tasapuolisuutta. Tehdylle päätökselle oli lailliset perusteet, esittelytekstissä todetaan vahvistuksena kaupunginhallituksen harkintavallalle. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti