Lounais-Häme

Kaupunginhallitus kokoontui vaivihkaa: Forssan kaupunginjohtaja jatkaa virassaan, mutta tavoitteita tarkennetaan

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi jatkaa virassaan keskiviikkona umpeutuvan koeajan jälkeen. Ratkaisu syntyi äänestyksen jälkeen. Kokoomus olisi halunnut prosessiin vielä yhden vaiheen.

Jaana Lähteenkorva (kok.) ehdotti, että kaupunginhallitus esittäisi valtuustolle asetettavaksi tilapäisen valiokunnan, joka selvittäisi kaupunginjohtajan luottamuksen valtuustossa. Ehdotusta kannatti Jouko Haonperä (kok.).

-Toin kokoukseen valtuustoryhmämme näkemyksen, joka perustui ryhmän kokonaisharkintaan, ei mihinkään yksittäiseen asiaan, Lähteenkorva toteaa.

Lähteenkorva ei yksilöi tarkasti niitä puutteita, joita kokoomus Kesäniemessä näkee. Kehitettävää olisi hän mukaansa johtajuudessa, organisointikyvyssä ja yhteistyökyvyssä.

Hallitusyhteistyö ja yhteistyö kaupunginjohtajan kanssa ei Lähteenkorvan mukaan äänestyksestä kärsi.

-Enemmistö on puhunut. Nyt kääritään hihat ja tehdään töitä. Demokratiaan kuuluu, että meillä on oikeus kyseenalaistaa, hän lisää.

Äänensä valiokunnan asettamisen puolesta antoivat myös Minna Penttilä (kok.), Matti Luostarinen (ps.) ja Timo Norri (kesk.).

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) toteaa, että äänestyksen jälkeen jatketaan siitä mihin on jääty. Hän huomauttaa, että hallituksen keskustelu oli äänestyksestä huolimatta yksimielistä.

-Yhteisiä pelisääntöjä ja tavoitteita tarkennetaan, jotta kaupunginjohtajalle on selvää mitkä meidän kaikkien odotukset ovat. Selkeästi kaikki eivät ole tyytyväisiä, ja joka ryhmästä on tullut ajatuksia, että on pakko petrata, Lepola kommentoi.

Lepolakaan ei lähde erittelemään julkisesti mitkä ovat Kesäniemen puutteet.

-Kaupunginjohtajalta vaaditaan monenlaisia taitoja ja suoraselkäisyyttä. Hänen kanssaan käydään talvilomaviikon jälkeen keskustelu, jossa hän saa tiivistetyt toiveet jatkoon.

Forssan kaupunginhallitus kokoontui perjantaina käsittelemään asiaa vaivihkaa eli kokouksesta julkisesti ilmoittamatta. Lepola toteaa, että kokous ja pykälä eivät olleet salaisia, vaikka sen esityslistaa ei etukäteen kaupungin verkkosivuilla julkistettu.

-Ei siihen mitään sen suurempaa mysteeriä liittynyt. Kaikkien yhteinen tahto oli, että mahdollisimman hienotunteisesti keskustellaan. Kyse on kuitenkin näkyvän henkilön työsuhteesta.

 

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi on varma, että yhteistyö äänestyksen jakaman hallituksen kanssa onnistuu. Talvilomalla oleva Kesäniemi oli tietoinen perjantain kokouksesta.

-Olen vankka demokratian kannattaja. Olen kiitollinen, että saan jatkaa työtäni Forssan ja forssalaisten hyväksi. Menestymiseen on kaikki mahdollisuudet, mutta asioita on tehtävä eri tavalla kuin ennen. Luottamushenkilöt haastavat minut ja minä heitä työhön Forssan hyväksi, Kesäniemi kommentoi.

 

Kesäniemi valittiin Forssan kaupunginjohtajaksi loppuvuodesta 2016. Silloin valinnan takana olivat yksimielisesti sekä kaupunginhallitus että kaupunginvaltuusto.

Silloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) listasi (FL 22.11.2016) Kesäniemen vahvuuksiksi sitoutuneisuuden, neuvottelukyvyn, elinkeinoelämän tuntemuksen, johtajadynamiikan ja kokemuksen kuntapuolen johtamisesta.

Kesäniemi aloitti virassaan maaliskuussa 2017. Kesäkuun puolivälissä hänen epäiltiin pahoinpidelleen kaupungin työntekijää forssalaisen ravintolan terassilla.

Forssan kaupunginhallitus antoi Kesäniemelle poliisitutkinnan vielä kesken ollessa kirjallisen varoituksen epäasiallisen käyttäytymisen takia. Hänen koeaikaansa jatkettiin samassa yhteydessä helmikuun 2018 loppuun.

Kaupunginhallituksen äänet jakautuivat tuolloin 8-3. Enemmistö asettui puheenjohtaja Kaisa Lepolan varoitusehdotuksen taakse. Sitä vastassa oli Johanna Häggmanin (kesk.) esitys kaupunginjohtajan virkasuhteen välittömästä purkamisesta. Häggmanin esityksen kannalla olivat Timo Norri (kesk.) ja Matti Luostarinen (ps.).

Syyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen, koska asiassa saavutettiin sovinto sovittelun kautta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti