Lounais-Häme

Kaupunginhallitus sovitteli ylimääräistä valtuuston kokousta sotesta, mutta ei päättänyt sille päivää

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaisessa kokouksessaan valtuutettu Emmi Lintosen (sd.) valtuustoaloitetta erillisen sote- ja maakuntahallinnon uudistamista koskevan valtuuston kokouksen pitämisestä.

Lintonen toivoi aloitteessaan, että valtuusto pääsisi kertomaan mielipiteensä vuosisadan hallintokaavailusta eikä vain tyytyisi kaupunginhallituksen asiasta antamiin lausuntoihin. Aloitteen on allekirjoittanut Lintosen lisäksi 19 muuta valtuutettua ja viisi varavaltuutettua.

Kaupunginhallitus ei vielä päättänyt päivämäärää kokoukselle, vaan ajankohtaan palataan myöhemmin.

Valtuuston puheenjohtaja voi tarvittaessa kutsua koolle ylimääräisen kokouksen. Vaihtoehtona on se, että keskustelu käydään muutenkin pidettävän valtuuston kokouksen yhteydessä.

Valtuusto on kutsuttava koolle myös kaupunginhallituksen aloitteesta tai kun vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää esittämänsä asian käsittelemiseksi.

 

Tässä kuussa pidettäväksi aiottu kaupunginvaltuuston 14. päivän kokous on peruttu. Samana päivänä valtuustosalissa pidetään tilaisuus, jossa esitellään Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien yhteistyön tiivistämistä 8 tähden sairaalan pohjalta.

Kesäkuussa koolle kutsuttavassa valtuustossa on tarkoitus päättää koulu- ja päiväkotirakentamisesta, jossa vastakkain ovat monitoimikeskuksen rakentaminen tai olemassa olevien kiinteistöjen saneeraus. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic