Lounais-Häme

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi esittää sote-hankintapäätöksen purkua

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle Pihlajalinna-yhtymän kanssa tehdyn sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämistä koskevan sopimuksen kumoamista kaupunginhallituksen 5. päivä kesäkuuta tekemän päätöksen osalta.

Lisäksi kaupunginjohtaja esittää hallitukselle, että se ehdottaisi valtuustolle, että valtuuston hankintapäätös 29. päivältä toukokuuta myös kumottaisiin ja kaupunki keskeyttäisi hankintamenettelyn.

Esittelytekstissä todetaan, että kaupunginjohtaja Kesäniemi ja neljä muuta Forssan seudun kunnanjohtajaa ovat yksimielisiä siitä, että hankintamenettely voidaan perustellusti keskeyttää. Humppilassa kunnanhallitus on jo tehnyt esityksen kunnanvaltuustolle hankintamenettelyn keskeyttämisestä. Ypäjän kunnanhallitus ei ole vielä kokoontunut asian tiimoilta. Tammela ja Jokioinen eivät ole olleet mukana hankintapäätöksessä.

Kesäniemi toteaa, että käsillä on useita sellaisia muutoksia palveluiden järjestämisen olosuhteissa, ettei Forssa voi enää tarkoituksenmukaisella tavalla hyödyntää tarjouskilpailun tuloksia. Kesäniemen mukaan hankinnan keskeyttämiselle on olemassa lainsäädännön tarkoittama perusteltu syy.

Kesäniemi toteaa, ettei tämä merkitse sitä, että Forssan sote-palveluiden järjestämisessä kaupunki palaisi kilttinä maakunnan ohjaukseen vaan tavoitteena on edelleen Forssan sairaalan elinvoimaisuuden ja leikkaustoiminnan säilyttäminen.

-Meidän on otettava omistajaohjaus asiassa haltuun ja käytettävä isännän ääntä. Kaupunginhallituksen ja valtuuston päätösten jälkeen voimme käynnistää uuden prosessin, Kesäniemi sanoo.

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/36131-forssan-pihlajalinna-hankinta-etenee-hallinto-oikeuteen

 

Uusimmat

Fingerpori

comic