Lounais-Häme Forssa

Kaupunginjohtaja Kesäniemi esittää virkamiehistä koostuvan Pärjäävä Forssa -ryhmän perustamista

Ensi maanantaina Forssan kaupunginhallitus saa eteensä kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen esityksen linjauksista tasapainoisen talousarvion laatimiseksi ensi vuodeksi. Tällä hetkellä talousarvion raami on yli kolme miljoonaa euroa miinuksella.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen päätösesityksen mukaan hallintokunnille annetaan kolmen prosentin säästötavoite tämän vuoden käyttömenoihin verrattuna. Viime maanantaina kaupunginvaltuusto hyväksyi periaatteen, että kaupungin palvelutuotantoa ja taloutta hoidetaan vuosina 2019-2021 niin, että kaupungin talous pysyy tasapainossa. Tämä merkitsee talousarvion laadinnassa sitä, että tavoitteena on tasapainossa oleva 0-tulos.

Säästötavoite kohdistuu myös Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymään, joka edustaa yli 60 prosenttia kaupungin käyttötalouden menoista. Kaupunki on ilmoittanut kuntien maksuosuuksien nousu ensi vuonna kolmella prosentilla ei ole mahdollinen kaupungin tulorahoituksen näkökulmasta. Samalla kaupunki on edellyttänyt, että hyky laatii talouden sopeuttamis- ja tuottavuusohjelman maksuosuuksien nousun ehkäisemiseksi. Tarkkaa summaa ei kaupunki ole säästöille osoittanut mutta Kesäniemi odottaa säästöjen olevan merkittäviä.

Kesäniemi esittää maanantaina erityisen talouden tasapainottamisryhmän perustamista. Pärjäävä Forssa -ryhmä koostuisi eri hallintokuntien päälliköistä vahvistettuna talousjohtaja Leena Järvenpäällä. Kaupunginhallitus toimisi tämän virkamiesryhmän ohjausryhmänä. Kesäniemen tavoitteena on, että ryhmä voisi kokoontua ensimmäisen kerran jo ensi tiistaina.

– Haemme toiminnallisia muutoksia ja uusien prosessien käyttöön ottoa. Aina on vara parantaa. Olemme löytäneet hallintokuntien sisältä jo satojen tuhansien eurojen säästökohteet, Kesäniemi kertoo. Säästöjen kohteista hän ei lähde yksilöimään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic