Lounais-Häme Forssa

Kesäniemi tapasi kuntalaisia torilla: murheina pyöräteiden kunto ja kaupunginjohtajan työnhakukuviot

Kaupunginjohtajan työhaku askarrutti myös kuntalaisia tiistaina Forssan torilla. Forssassa viihtyvä kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ei haikaile enää töihin Kaarinaan.
Forssalaiset Hannu ja Leena Halme pohtivat kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen kanssa forssalaisen kunnallispolitiikan ilmapiiriä ja pyöräteiden kuntoa. Myös Halmeiden lapsenlapsi Eevi oli päässyt mukaan torille. Kuva: Tapio Tuomela
Forssalaiset Hannu ja Leena Halme pohtivat kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen kanssa forssalaisen kunnallispolitiikan ilmapiiriä ja pyöräteiden kuntoa. Myös Halmeiden lapsenlapsi Eevi oli päässyt mukaan torille. Kuva: Tapio Tuomela

Tiistaiaamupäivällä Forssan torilla seutukuntalaiset kantoivat huolta Forssan seudun pyöräteistä, kunnallispolitiikan eripuraisuudesta ja liikuntapaikkojen kunnosta. Kuntalaisten kuulevana korvana toimi Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Kaupunginjohtaja aloitti kuntalaisten kesätapaamiset viime vuonna. Hyväksi todettu keskustelutilaisuus haluttiin tarjota kuntalaisille myös tänä kesänä. Seuraavan kerran Kesäniemi on kuntalaisten tentattavana torilla tämän viikon torstaina.

– Haluan olla siellä, missä forssalaisetkin ovat. Viimekesäiset kuntalaistapaamiset tarjosivat paljon hyviä näkökulmia ja kaupunkilaisten mieltä painaneita asioita saatiin niiden ansiosta myös vietyä eteenpäin, Kesäniemi perustelee.

Kaupunginjohtaja saa paljon yhteydenottoja kaupungin asukkailta. Eniten kuntalaisia askarruttavat arkeen vaikuttavat asiat, kuten teiden kunto, katupöly sekä melu. Myös torikeskusteluilta Kesäniemi odotti käytännön asioihin paneutumista.

– Uskon, että käyn paljon hyviä keskusteluja lähipalveluiden tilasta ja turvaamisesta sekä sotesta, hän ennusti.

 

Tammelalaiset Kaisu ja Ossi Halonen pysähtyivät Kesäniemen juttusille toriostosten lomassa. Heitä askarrutti, minkä takia Forssan kaupunginjohtaja on hakenut Kaarinan sote-johtajaksi. Kesäniemi totesi torilla, ettei ole lähdössä Kaarinaan, sillä viihtyy Forssassa hyvin.

– Vastaus oli hieman ympäripyöreä. Olisi mukavaa, jos Tammelassakin kunnanjohtaja olisi tavattavissa vastaavanlaisissa tilaisuuksissa, Ossi Halonen toivoi.

 

Forssalaiset Leena ja Hannu Halme olivat tulleet torille lapsenlapsensa Eevi Halmeen kanssa. Hannu Halme pohti, mikä määrittää pyöräteiden korjausjärjestyksen. Lisäksi hän kehotti Kesäniemeä viemään kaupungintalolle terveisiä, että Lamminrannan virkistysalueeseen pitäisi panostaa entistä enemmän. Päätöksenteon tökkiminen puolestaan harmitti Halmetta.

– Vanhat taisteluhaudat näkyvät kunnallispolitiikassa liikaa. Vanhat jäärät jarruttavat päätöksentekoa, kun oma kanta ei ole saanutkaan enemmistön tukea. Pitäisi toimia enemmän Forssan eteen kuin oman edun edistämiseksi, hän kritisoi.

Leena Halmeen mielestä Kesäniemi on ollut hyvä kaupunginjohtaja tekemänsä työn perusteella. Hän kuitenkin toivoi, että Ruostejärven leirikeskus saataisiin kuntoon, sillä sille olisi hänen mukaansa runsaasti käyttöä.

Jari Kesäniemi sai Sanna Järveltä ja Jouni Karjalalta positiivista palautetta kaupungin ja yhdistysten välisestä yhteistyöstä. Kuva: Tapio Tuomela
Jari Kesäniemi sai Sanna Järveltä ja Jouni Karjalalta positiivista palautetta kaupungin ja yhdistysten välisestä yhteistyöstä. Kuva: Tapio Tuomela

Sanna Järvi ja Jouni Karjala vaihtoivat Kesäniemen kanssa ajatuksia kaupungin ja yhdistysten välisestä yhteistyöstä. Samalla he kertoivat edustamansa Forssan Nuorkauppakamarin tulevan syksyn ohjelmasta.

Forssalaiset yhdistystoimijat olivat tyytyväisiä kaupungin kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Järvi toivoi, että Forssassa otettaisiin mallia Salosta, jossa yhdistyksissä vaikuttavia asiantuntijoita hyödynnetään enemmän kaupungin toimintaa suunniteltaessa. FL

Luitko tämän: Asukkaat kyselivät ja kaupunginjohtaja vastaili, minkä kerkesi – seniorikävely saa jatkoa, seuraavaksi kohderyhmänä lapsiperheet

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020