Lounais-Häme

Kaupunginjohtaja lupaa, ettei Vikspirttiä olla sulkemassa

Viksbergiläiset ovat kantaneet vuodesta toiseen huolta lähiön asukkaiden kohtaamispaikan Vikspirtin tulevaisuudesta. Jatkossa näin ei tarvitse tehdä, sillä keskiviikkona Vikspirtillä vieraillut Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi lupasi, että Vikspirtin tulevaisuus on turvattu.

-Tänä vuonna asia ei ole ollut edes esillä, Kesäniemi vastasi asukkaiden tuskailuun siitä, että aina budjettia laadittessa Vikspirtin kohtaloa on pohdittu.

-Luottamushenkilöt ovat ymmärtäneet Vikspirtin tärkeyden, eikä kaupungilla ole mitään paineita tämän sulkemiseen. Yhteisöllisyys Viksbergissä on poikkeuksellista, kaupunginjohtaja kehui.

Paikalla ollut Forssan kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö Tapio Virtanen komppasi kaupunginjohtajaa.

-Olen itsekin osasyyllinen siihen lakkautusuhkaan, mutta jouduin puun ja kuoren väliin. Aikanaan pohdittiin Valijärven, Paavolan ja Viksberin tilojen kohtaloa ja päädyttiin karsimaan Valijärvi. Nyt tällaista turbulenssia ei ole ja näillä valinnoilla tullaan menemään, olkaa rauhallisia. Vikspirtti kestää vertailun Forssa, Häme ja koko Suomi huomioiden, Virtanen totesi.

 

Viksbergiläisiä huolestutti myös alueen imago. Eräs paikalla ollut asukas näki, että satsauksien myötä alueen maine on parantunut, mutta nyt kaupunkin on työntänyt alueelle asukkaita, joiden myötä alueen maine jälleen huononee. Tämä johtaa asuntojen arvonlaskuun Viksberissä, naista huoletti.

-Olisi kaupungilta asiallista satsata Viksbergiin. Täällä on kaupungin pahimmat ja rumimmat vuokratalot, joissa on jopa homeisia parvekkeita. Se pilaa mahdollisuuksia saada tästä viihtyisä asuinalue ja on jo käännyttänyt muualta katsomaan tulleita ostajaehdokkaita pois, nainen totesi.

Kesäniemi kertoi, että kaupunki on aikeissa purkaa kaksi asuintaloa Saksankujalta ensi vuoden aikana. Tämä on kaupunginjohtajan mukaan korjaamassa asuntomarkkinoita ja vapauttamassa samalla kaupungin varoja muiden vuokratalojen kehittämiseen. Kesäniemi myönsi, että tällä saralla on vielä paljon tehtävää.

 

Samalla Kesäniemi lupasi, ettei Forssa ole leikkaamassa mistään palveluista ensi vuoden aikana, vaikka valtionosuudet ovat laskemassa.

-Jotain uuttakin on saatava. Jos organisaatiota ei kehitetä, se kuolee, Kesäniemi huomautti.

Kaupunginjohtaja paljasti, että virkamiehet aikovat esittää, että kaupunki alkaa kehittää Ruostejärven kesäsiirtolaa.

-Opiskelijoille voisi antaa tehtäväksi suunnitella opinnäytetyönä alueen markkinointia ja tekniikkaa. Kyse ei olisi yhden kesän jutusta, vaan pitkän elinkaaren asiasta. Luottamushenkilöt tekevät lopulliset päätökset.

Ykkösasiaksi Kesäniemi nimesi asukkaiden, yrittäjien, työn ja palveluiden saamisen Forssaan. Ensi vuonna on tarkoitus päivittää kaupunginvaltuuston kanssa strategia, joka mahdollistaa työpaikkojen lisäyksen.

-Tiedän ongelmakohdat ja niihin puututaan, Kesäniemi lupasi. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic