Lounais-Häme

Kaupunginvaltuusto pohtii kouluverkkoa iltakoulussa - monitoimikeskuksen hankesuunnitelma esillä

Forssan kaupunginvaltuutetut, joille kouluverkkopäätöksen tekeminen kuuluu, saavat huomenna maanantaina mittavan tietopaketin kouluverkkosuunnitelmien nykyvaiheesta.

FCG oy:n arkkitehti Mervi Alaluusua avaa tietopaketin esittelyn kuvaamalla avoimia ja joustavia oppimisympäristöjä uuden opetussuunnitelman näkökulmasta.

Tölön peruskorjaussuunnitelmaa tulee esittelemään Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila oy:n edustaja. Tämän jälkeen Innovarch oy:n edustaja esittelee monitoimikeskuksen hankesuunnitelmaa. Kun kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä on käynyt lävitse peruskorjausten ja uudisrakentamisen vertailun, kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen esittelee hankkeelle tehtävää lapsivaikutusten arviointia.

Lopuksi kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kertoo hankkeen etenemisestä päätöksenteossa.

 

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta tulee jo tässä kuussa hyväksymään suunnitelmien mukaan lapsivaikutusten arviointiprosessin ja siinä käytettävät näkökulmat.

Kouluverkkoratkaisun ensimmäinen linjaus tehdään saneerauksen ja uudisrakentamisen välillä.

Kesäniemi sanoo, että kouluverkkoratkaisua on valmisteltu eri vaiheissa Forssassa jo neljän vuoden ajan. Kaupunginjohtaja toivoo, että valtuusto voisi tehdä ratkaisunsa kesäkuun 18. päiväksi kaavaillussa kokouksessa. Kun ratkaisu on saatu aikaan, voidaan käynnistää itse hankkeen yksityiskohtainen suunnittelu.

-Hankkeen suunnittelu ja kilpailutus kestävät helposti vuoden. Näin ollen rakentamiseen päästäisiin käsiksi loppuvuodesta 2019, Kesäniemi laskeskelee.

Hankkeen alustavaksi hintalapuksi on arvioitu karkeasti noin 20 miljoonaa euroa.

 

Kaupunki haluaa kouluverkkoratkaisulla rakentaa tulevaisuuden koulua, joka olisi myös yksi kaupungin vetovoimatekijöistä. Suuressa kuvassa Forssan kaupunki haluaa katkaista pitkään jatkuneen negatiivisen väestökehityksen ja saada väkimäärän kasvuun.

Kesäniemen mielestä 2020-luvulla kaupungin väkiluku pitää saada kasvamaan 20 000:een. Tällä hetkellä uhkana on, että kaupungin väkimäärä laskee ensi vuonna jo alle 17 000:n. Ilman työpaikkojen lisääntymistä väkimäärän kasvattaminen ei ole todellista.

Kaupunginvaltuutettujen lisäksi iltakouluun on kutsuttu lautakuntien jäseniä, kaupungin pääluottamusmiehiä ja johtoryhmän jäseniä sekä nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Tilaisuus ei ole avoin yleisölle. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic