Lounais-Häme

Kaupunkikehityspäälliköstä ei saatu päätöstä aikaan

Forssan kaupunginhallitus otti aikalisän kaupunkikehityspäällikön virantäytössä. Ei kuitenkaan ainakaan vielä niin pitkää kuin kaupunginjohtaja Sami Sulkko esitti.

Sulkko olisi siirtänyt valinnan ensi vuoteen, mutta kaupunginhallitus päätti jättää asian pöydälle. Pöydälle jättämistä esitti Johanna Häggman (kesk.). Kaupunginhallituksen jäsenet eivät äänestäneet pöydälle jättämisestä. Kaupunkikehityspäällikön virantäyttöön ja sen aikatauluun palataan mahdollisesti jo seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupunkikehityspäällikön viran pikainen täyttö karahti karille viime kaupunginvaltuuston kokouksessa, kun hallintosäännön muutokset palautettiin takaisin valmisteluun.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko haluaisi edelleen valita itse päällikkövirkaan valittavan henkilön, jota pitää tulevaisuudessa tärkeimpänä työkumppanina virkamiesten joukossa. Toistaiseksi Sulkko hoitaa kaupunkikehityspäällikön tehtäviä oman virkansa ohessa.

Sulkko ei halua lähteä laajemmin kommentoidaan hallintosäännön palautusta takaisin valmisteluun, vaan haluaa keskittyä kiertotalouden edistämiseen, jossa seutukunta on lähes pakko-onnistumisen varassa. Järkivihreydestä olisi rakennettava liiketoimintaa ja työpaikkoja seutukunnalle.

-Vaarana on, että jäämme muista kiertotalouteen panostavista seutukunnista jälkeen. Forssan seudulla on Suomessa ehkä pisimmälle edennyt teollinen symbioosiverkosto, jota voidaan tehostaa. Kehittämistoiminnan johtoryhmässä, jossa on mukana kaupungin edustuksen lisäksi niin Luke, Hamk kuin Fai, on saatu jo hyviä kokemuksia. Työtä on vietävä eteenpäin, koska kaupungin tehtävänä on yhteistyön kasaaminen yhteen verkostojen ja yritysten kesken. Tavoitteena on käynnistää ja buustata yrityslähtöistä kehitystä, Sulkko sanoo.

Jos kaupunkikehityspäällikköä ei palkata tänä vuonna, tämän vuoden talousarvioon varatut 40000 euroa voitaisiin käyttää kiertotalouden konseptointiin. Tätä työtä on tehty myös Hamkissa.

-Emme ole menettäneet mitään. Selvää on, että taottava on silloin, kun rauta on kuumaa, Sulkko sanoo.

Sulkko muistuttaa Forssan olevan yksi FISU-verkoston kahdeksasta kunnasta. Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Forssan lisäksi FISU-kuntia ovat Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta,Turku ja Vaasa..

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) sanoo, että kaupunkikehityspäällikön virantäytön lykkäämistä ensi vuoteen puoltaisi myös käynnissä oleva Forssan Liike- ja Teollisuuskiinteistöt Oy:n sulautuminen Forssan Seudun Kehittämiskeskukseen.

Yhdistymisen myötä on syntymässä Forssan Yrityskehitys Oy, jonka hallituksen puheenjohtajaksi ollaan nimeämässä kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Arto Heino (kesk.).

Penttilän mukaan aikalisä antaisi mahdollisuuden määritellä huolella ennakkoon kaupunkikehityspäällikön tehtäväkuva. Päällekkäisyyden muotoutuvan uuden Forssan Yrityskehityksen kanssa halutaan välttää. Lisäksi halutaan välttää virantäyttö kovin eripuraisissa tunnelmissa, joka saattaisi osaltaan myös rajata virasta kiinnostuneiden hakijoiden määrää.

Penttilä sanoo olleensa aiemmin kaupunkikehityspäällikön viran nopeana täytön kannalla mutta hallintosäännön palautuminen valmisteluun on muuttanut hänen suhtautumisensa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti