Lounais-Häme Forssa

Kausi kaudelta paremmaksi

FPS menee nyt eteenpäin harjoitus harjoitukselta. Suomi-sarjassa ei voi jäädä polkemaan paikoillaan.
FPS:n nuorta kaartia edustavat Kasperi Lähteenmäki (edessä), Aleksi Moisander ja Miku Ronkainen valmistautumassa tiistai-illan harjoituksiin.

21. syyskuuta alkavan Suomi-sarjan voimasuhteita voi tässä vaiheessa vain arvailla. Varmaa on kuitenkin se, että Palloseuran pitää olla taas parempi kuin viime kaudella, mikäli mielii säilyttää edes entiset asemansa.

Kehittyvässä sarjassa pelit kovenevat kausi kaudelta.

– Suomi-sarja on mennyt pelillisesti eteenpäin. Vauhdissa pitää pysyä mukana tavalla tai toisella, sanoo kolmatta kauttaan FPS:n päävalmentajana aloittava Asko Rantanen.

Liigan ja Mestiksen pelien tasosta puhutaan paljon, mutta ainakin Suomi-sarjassa suunta on ylöspäin. Taso nousee, ja joukkueilta vaaditaan kausi kaudelta enemmän.

– Kärki on varmasti kova, satsaukset ovat isoja. Siellä alkaa olla osakeyhtiömuotoisia seuroja.

Kärjen lisäksi Suomi-sarjasta löytyy myös leveyttä.

– Uskon, että sarjasta tulee vielä entistä tasaisempi, Rantanen sanoo.

FPS:n tavoitteita alkavalle sarjakaudelle ei ole lyöty lukkoon. Vaikka joukkueen rakentaminen on kesken, on selvää, että ryhmä uudistuu hyvin sujuneesta viime kaudesta.

– Uusi kausi, uusi projekti. 15–16 pelaajaa viime kauden ryhmästä on jatkamassa, mutta on tässä jumppaamista ennen kuin kaikki palikat ovat kohdillaan.

FPS:ssä eletään tiukkoja, kauteen valmistavia viikkoja. Samalla kun haetaan iskukykyä lähestyvää sarjaan varten, pelataan Suomen cupia, jossa Palloseura kohtaa tänään kotijäällään Mestis-joukkue Heinolan Peliitat.

Rantanen pitää Suomen cupin pelejä arvossa ja haluaa pitää joukkueensa cupissa pitkään. Pääpanostus on kuitenkin sarjapeleissä. Kaikki tehdään sen ehdoilla, että Suomi-sarjassa menestytään mahdollisimman hyvin.

– Valmistautuminen on ollut hieman erilaista kuin kahtena edellisenä kautena. Meillä ei ole vielä ihan valmista ryhmää, mutta koko ajan rakennamme joukkuetta. Olemme pystyneet viemään ihan hyvin niitä asioita mitä olemme halunneet.

FPS ehtii vetämään ennen sarjan alkua noin 45 jääharjoitusta.

– Koko ajan palettia viedään eteenpäin. Jäätreenit ovat olleet hyviä, mutta kaikki tehty ei välttämättä näy vielä peleissä.

Asko Rantanen luotsaa FPS:ää kolmatta kautta putkeen Suomi-sarjassa. FPS on menestynyt Rantasen johdolla hyvin, vaikkei joukkue ole aivan Mestiksen porteille yltänytkään.

– Tiedän mitä voittaminen ja menestyminen tässä sarjassa vaativat.

Rantanen valmentaa suurella sydämellä ja pystyy saamaan pelaajistaan parhaan irti. Hänen joukkueensa taistelee loppuun saakka.

FPS pelaa tutulla vauhdikkaalla ilmeellä alkavallakin kaudella.

– Joukkueella pitää olla tunnistettava pelitapa, oli valmentaja sitten kuka tahansa. Kyllä me pelaamme taas aktiivista ja energistä jääkiekkoa, josta huokuu peli-ilo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic