Lounais-Häme Forssa

Kausityöntekijät aloittivat osa-aikaisina – Pienempi työaika heijastui alueiden hoitoon

Koronan vuoksi Forssan hautausmailla oli toukokuussa apuna poikkeuksellisesti vain osa-aikaisia työntekijöitä. Nyt hautausmaita hoidetaan jälleen normaalilla vahvuudella.
Kukkien istutus alkaa Forssan hautausmailla ensi viikolla. Perennahautojen laittelu on jo aloitettu. Kuva: AF = Anja Filppula
Kukkien istutus alkaa Forssan hautausmailla ensi viikolla. Perennahautojen laittelu on jo aloitettu. Kuva: AF = Anja Filppula

Forssan Lehden lukijoita on puhuttanut hautausmaiden hoito Forssassa. Monen mielestä ruoho on rehottanut ja voikukat kukoistaneet tavallista enemmän.

Onko kesätyöntekijöistä pulaa vai mistä on kyse hautausmaanhoitaja Mari Lehto Forssan seurakunnasta?

– Kesätyöntekijät ovat aloittaneet normaalisti kesäkuun alussa. Korona vaikutti niin, että saimme kausityöntekijät toukokuussa poikkeuksellisesti vain osa-aikaisina. Normaalisti he ovat työskennelleet kokopäiväisesti. Nyt työtä jäi myös tekemättä.

Miten aikainen kevät on vaikuttanut työhön?

– Koko talvi ja kevät on ollut tosi lämmin. Kevään kanssa oltiin todella aikaisessa. Ruoho kasvoi niin, että nurmikon leikkuun olisi saanut aloittaa jo toukokuun alussa. Hoitohaudoista huolehtiminen on pääasiallinen tehtävämme yleistä siisteyttä unohtamatta. Forssassa hoitosopimuksia on noin 1700 ja Koijärvellä 350. Kevät alkoi haudoilla multien vaihdolla ja lannoituksella.

Millaisella vahvuudella seurakunnan alueita hoidetaan?

– Meillä on kaksi vakituista, seitsemän kausityöntekijää sekä joka kuukausi 6-7 nuorta kesätyöntekijää erimittaisissa työsuhteissa. Koijärvellä on yksi vakituinen, yksi kausityöntekijä ja kaksi nuorta.

Miten hoitotyöt jatkossa etenevät?

– Tällä viikolla on leikattu nurmikkoja ja ensi tiistaina alkaa kukkien istutus haudoille. Perennahautoja on päästy jo jonkin verran laittelemaan.

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic