Lounais-Häme

Kavanaugh'ta ahdistelusta syyttävä nainen haluaa FBI:n tutkivan asiaa

Washington
19.09.2018, 07:09

Ulkomaat

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi ehdolla olevaa Brett Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä nainen haluaa liittovaltion poliisin FBI:n tutkivan syytökset. Psykologian professorin Christine Blasey Fordin asianajajien kirjeessä senaatin oikeuskomitealle sanotaan, että FBI:n tutkinnan pitäisi olla ensimmäinen askel ennen kuin Ford astuu television eteen ja käy läpi traumaattisen ja tuskallisen kokemuksen. Senaatin oikeuskomitea ilmoitti aikaisemmin, että se järjestää julkisen kuulemisen ensi maanantaina sekä Fordille että Kavanaugh’lle.
Asianajajien kirjeessä ei suoraan suljeta pois sitä, että Ford osallistuisi kuulemiseen.
Republikaanit eivät todennäköisesti halua järjestää kuulemiselle uutta päivää, ja kuuleminen voidaan pitää myös ilman Fordia tai perua kokonaan.
Kirjeestä uutisoivat Washington Post ja New York Times.

Trumpin mukaan Kavanaugh on upea herrasmies

Kavanaugh’n valinta tuomariksi joutui vaakalaudalle sen jälkeen, kun Washington Post uutisoi Fordin syytöksistä. Alun perin Fordin nimeä ei kerrottu, mutta myöhemmin hän tuli julkisuuteen omalla nimellään. Ford on väittänyt, että Kavanaugh kävi häneen käsiksi juhlissa 1980-luvun alussa, kun molemmat olivat lukiolaisia. Fordin mukaan kolmantena henkilönä makuuhuoneessa oli tuolloin Kavanaugh’n ystävä Mark Judge. Ford pääsi kertomansa mukaan pakenemaan Kavanaugh’n otteesta, kun Judge hyppäsi sänkyyn kolmanneksi.
Judge kertoi tiistaina asianajajansa välityksellä, ettei hänellä ole muistikuvaa tapauksesta.
– Brett Kavanaugh ja minä olimme ystäviä lukiossa, mutta en muista juhlia, joita kuvaillaan tohtori Fordin kirjeessä. Mikä oleellisempaa, en koskaan nähnyt Brettin toimivan kuten tohtori Ford kuvailee, Judge sanoi.
Judge myös sanoi, ettei hänellä ole asiasta muuta kerrottavaa senaatin oikeuskomitealle eikä hän halua puhua asiasta julkisesti.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolustanut Kavanaugh’ta. Trump on sanonut, että hänestä tuntuu pahalta, että Kavanaugh joutuu käymään tämän läpi.
– Hän ei ole mies, joka ansaitsee tämän.
Trumpin mukaan Kavanaugh on upea herrasmies.

https://www.washingtonpost.com/politics/grassley-says-mondays-hearing-will-be-limited-to-two-witnesses-kavanaugh-and-his-accuser/2018/09/18/301da074-bb48-11e8-a8aa-860695e7f3fc_story.html?utm_term=.4bf0df6e64d5
https://www.nytimes.com/2018/09/18/us/politics/christine-blasey-ford-kavanaugh-senate-hearing.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic