Lounais-Häme

Kavanaugh'ta ahdistelusta syyttävä nainen haluaa FBI:n tutkivan asiaa

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi ehdolla olevaa Brett Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä nainen haluaa liittovaltion poliisin FBI:n tutkivan syytökset.

Psykologian professorin Christine Blasey Fordin asianajajien kirjeessä senaatin oikeuskomitealle sanotaan, että FBI:n tutkinnan pitäisi olla ensimmäinen askel ennen kuin Ford astuu television eteen sekä käy läpi traumaattisen ja tuskallisen kokemuksen. Senaatin oikeuskomitea ilmoitti aikaisemmin, että se järjestää julkisen kuulemisen ensi maanantaina sekä Fordille että Kavanaugh’lle.

Asianajajien kirjeessä ei suoraan suljeta pois sitä, että Ford osallistuisi kuulemiseen.

Republikaanit eivät todennäköisesti halua järjestää kuulemiselle uutta päivää, ja kuuleminen voidaan pitää myös ilman Fordia tai perua kokonaan.

Kirjeestä uutisoivat Washington Post ja New York Times.Todistaja ei muista tapaustaKavanaugh’n valinta tuomariksi joutui vaakalaudalle sen jälkeen, kun Washington Post uutisoi Fordin syytöksistä. Alun perin Fordin nimeä ei kerrottu, mutta myöhemmin hän tuli julkisuuteen omalla nimellään.

Ford on väittänyt, että Kavanaugh kävi häneen käsiksi juhlissa 1980-luvun alussa, kun molemmat olivat lukiolaisia. Fordin mukaan kolmantena henkilönä makuuhuoneessa oli tuolloin Kavanaugh’n ystävä Mark Judge. Ford pääsi kertomansa mukaan pakenemaan Kavanaugh’n otteesta, kun Judge hyppäsi sänkyyn kolmanneksi.

Judge kertoi tiistaina asianajajansa välityksellä, ettei hänellä ole muistikuvaa tapauksesta.

– Brett Kavanaugh ja minä olimme ystäviä lukiossa, mutta en muista juhlia, joita kuvaillaan tohtori Fordin kirjeessä. Mikä oleellisempaa, en koskaan nähnyt Brettin toimivan kuten tohtori Ford kuvailee, Judge sanoi.

Judge sanoi myös, ettei hänellä ole asiasta muuta kerrottavaa senaatin oikeuskomitealle eikä hän halua puhua asiasta julkisesti.Trumpin pitää Kavanaugh’ta upeana herrasmiehenäYhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolustanut Kavanaugh’ta ahdistelusyytöksien tultua julki. Trump on sanonut, että hänestä tuntuu pahalta, että Kavanaugh joutuu käymään tämän läpi.

– Hän ei ole mies, joka ansaitsee tämän.

Trumpin mukaan Kavanaugh on upea herrasmies.

Trump myös arvioi medialle, että FBI:n ei ole tarpeellista tutkia Fordin syytöksiä.

– Mielestäni FBI:n ei tulisi sekaantua asiaan, koska he eivät halua siihen sekaantua, presidentti sanoi tiistaina paikallista aikaa.

Trump niin ikään toisti aiemman kantansa, jonka mukaan sekä ahdistelusyytökset esittäneen Fordin että Kavanaugh’n pitää saada puhua senaatin oikeuskomitean kuulemisessa.

https://www.washingtonpost.com/politics/grassley-says-mondays-hearing-will-be-limited-to-two-witnesses-kavanaugh-and-his-accuser/2018/09/18/301da074-bb48-11e8-a8aa-860695e7f3fc_story.html?utm_term=.4bf0df6e64d5
https://www.nytimes.com/2018/09/18/us/politics/christine-blasey-ford-kavanaugh-senate-hearing.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

 

 

Asiasanat

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat

Näkoislehti

26.10.2020

Fingerpori

comic